Expo 2020 Dubai

“Connecting minds, creating the future”

De Expo is alweer een tijd afgelopen. Op het terrein is Sinds 1 Oktober 2022 Expo City Dubai gevestigd. Al Wasl Plaza, Garden in de observatietoren Sky en de beroemde waterpartij Surreal kan je nog steeds bezoeken. De voornaamste thematische paviljoens blijven allemaal, waarbij Alif het Mobility Pavilion en Terra het Sustainability Pavilion, veranderd zijn in interactieve educatieve ervaringen. Het Opportunity Pavilion is nu het Expo 2020 Dubai Museum. Er zijn diverse restaurants en cafe’s. Je kan Expo City gratis bezoeken. Maar er wordt wel entree gevraagd voor de attracties.

Expo 2020 Dubai werd gehouden van 01 oktober 2021 tot en met 31 Maart 2022. Oorspronkelijk zou de Expo van start gaan op 20 Oktober 2020 maar door Covid-19 heeft de organisatie besloten de Expo 2020 een jaar uit te stellen. Het is de 35e wereldtentoonstelling en het is de eerste keer dat de Expo gehouden wordt in het Midden Oosten.

In totaal zullen er meer dan 200 landen en organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling in Dubai. Het thema is “Connecting minds, creating the future”. Er zijn drie thema’s waaronder mobiliteit, duurzaamheid en kansen. De Expo 2020 in Dubai is de eerste wereldtentoonstelling waar zo klimaat neutraal mogelijk gebouwd is en waarbij elk deelnemend land zijn eigen paviljoen heeft. Er worden 20 tot 25 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers verwacht. Dagelijks zijn er 60 live shows, diverse optredens van artiesten en parades. In de 200 restaurants kan je elke dag genieten van gerechten van over de hele wereld.

Nederlands paviljoen op Expo 2020

Uiteraard is Nederland ook aanwezig op de Expo 2020 met een revolutionair paviljoen. Het paviljoen is gelegen in het duurzaamheidsdistrict. Een kegelvormige verticale boerderij onderscheidt het Nederlandse paviljoen echt. De paddenstoelen die in de boerderij ontkiemen, kunnen voor alles worden gebruikt, van voeding tot constructie. Tenders houden de planten fit en gezond met de hulp met een draaiende ladder die de kegel schaalt. Het is zeker de moeite waard om het bewateringsproces te bekijken.

Interessante paviljoens

Er zij natuurlijk veel te veel paviljoens om ze allemaal op te noemen. Maar ik noem er een paar die mij aanspreken.

Australië

Het Australische Expo 2020-paviljoen is gebouwd met een muziekpodium bij de ingang. Dat betekent dat we tijdens de zes maanden durende wereldtentoonstelling kunnen genieten van live optredens, muzikanten en dansers.

China

Dubai houdt ervan om grote dingen te doen, en dat geldt ook voor China. China heeft het grootste landpaviljoen op de show. Dit indrukwekkende paviljoen is naar Dubai gevlogen in de vorm van een traditionele lantaarn. Het is de thuisbasis van een fusie van oude innovaties die in een modern licht zijn gegoten. In het donker komt deze gigantische structuur tot leven met een oogverblindende digitale lichtshow.

Jamaica

In het paviljoen van Jamaica staan zeecontainers centraal. Gasten zullen hier oog in oog komen te staan met enkele van de grootste sportmensen van het land (vingers gekruist Bolt zelf racet de komende zes maanden de stad in) terwijl je hun verhalen leert en geniet van de rijke kunst en geschiedenis van het land. Maar het is niet alleen in de arena waar het Caribische eiland goud heeft geslagen. Stem in de muziekstudio af op Bob Marley en vier het onnavolgbare ritme van dit heerlijke Caribische eiland.

The Plus

Een heel ander paviljoen is The Plus paviljoen. Chips merk Lay’s werkt samen met Pepsi om The Plus-paviljoen naar Expo 2020 te brengen. In dit paviljoen kunnen mensen alles leren over de geschiedenis van de eenvoudige aardappelchip en zijn reis van de hand van de boer tot knapperige chips in een zak, evenals de recyclingmogelijkheden die elke zak met zich meebrengt. Net als de bubbels in een blikje frisdrank, zal de Equalization Zone van het paviljoen bezoekers proberen te inspireren om de gelegenheid aan te grijpen, en pleit voor gendergelijkheid door middel van een zintuiglijke voetbalinteractie

Singapore

In het Singapore Paviljoen is het moeilijk te ontdekken waar de architectuur begint en de natuur eindigt. Het is meer een tropisch regenwoud dan een paviljoen en ze willen op de Expo de boodschap uitdragen dat architectuur een verlengstuk van de natuur moet zijn.

Waar kan je tickets kopen.

Er zijn verschillende tickets te koop voor een bezoek aan de Expo. Je kunt een ticket kopen voor 1 dag, een multiday pas of een seizoenpas. Met je ticket heb je toegang van 10 uur in de morgen tot 1 uur s’nachts. De prijs van een eendaags ticket is voor volwassenen 95 AED en kinderen van 6 tot 17 jaar en studenten, gehandicapten, 60+ en kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Een multidaypas is 195 AED. Een seizoenpas voor volwassen is 495 AED dan heb je 6 maanden lang onbeperkt toegang tot de Expo 2020.
Tickets kan je online bestellen op de website van Expo 2020.

Hoe kom je bij het Expo terrein

Of je nu met de metro, bus, taxi of auto komt, Expo 2020 is eenvoudig te bereiken. Er zijn drie hoofdingangen deze liggen op 20 minuten rijden van Dubai Marina, terwijl de Metro’s Route 2020 u rechtstreeks naar Expo 2020 brengt.

De snelste en meest duurzame manier om bij het Expo terrein te komen is de metro. De Dubai Metro Red Line brengt je van de stad Dubai naar de ingang van Expo 2020. De Dubai Metro Red Line vanaf Dubai International Airport sluit aan op Route 2020-lijn bij Nakheel Harbor en Tower Station, die u naar Expo 2020 Dubai brengt.
De eerste aankomsten op het Expo Station zijn om 06:15 uur en op vrijdag om 09:15 uur. De laatste vertrekken vanaf het Expo Station zijn om 00:00 uur van zaterdag tot woensdag en om 01:00 uur van donderdag tot vrijdag.

Er zullen gratis 580 Expo Rider-bussen worden geëxploiteerd door de Dubai Road and Transport Authority (RTA) voor bezoekers van Expo 2020. De Expo-Rider bus is gratis voor bezoekers van Expo 2020 en je kunt er vanaf verschillende locaties in Dubai en andere Emiraten mee reizen.

Verder rijden er in Dubai genoeg taxi’s en kan je ook gebruik maken van Uber en Careem. Parkeergelegenheden zijn er genoeg en deze zijn gratis.

Waar kan je verblijven?

Er zijn heel veel accommodaties te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten van simpel tot ultraluxe hotels. Ontspan in de woestijn, verblijf aan het strand of midden in het centrum van de stad. Er is keuze genoeg in de zeven Emiraten. Maar wil je je bezoek aan de Expo extra speciaal maken, verblijf dan in de Rove Expo 2020? Het is het enige hotel op het terrein en heeft uitzicht op Al Wasl Plaza en een zwembad op het dak. Graag help ik je met het vinden van de perfecte accommodatie. Je kan natuurlijk ook een dag de Expo bezoeken tijdens je vakantie in Dubai.

Wil jij zelf de Expo bezoeken tijdens je vakantie of wil je met vrienden, collega’s of je bedrijf een paar dagen naar de
Expo in Dubai. Vraag dan een reisvoorstel aan ik help je graag.

Tags:

Leuk artikel? Deel het