Europa-park Duitsland

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark en ontvangt meer en meer vakantiegangers die op weg zijn naar hun vakantieadres in Zwitserland, Italië of het Zuidoosten van Frankrijk. Een tussenstop hier is niet alleen voor de kinderen een onvergetelijk begin van de vakantie, ook de ouders starten op deze manier relaxed aan hun vakantie.

Europa-Park ligt in het plaatsje Rust en beschikt over 6 luxe themahotels, ingerichte tipi-tenten, huifkarren en blokhutten en een overnachtingscamping. Sommigen sluiten hier hun vakantie af met een pitstop op weg naar huis. In Europa-park zijn 15 Europese landen nagebouwd en in deze themagebieden bevinden zich meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Iedere dag staat er ook zo’n zes uur show op de planken.

Restauranttip

Het leukste restaurant vond ik het loopingrestaurant. Hier krijg je een tafel toegewezen met een display waar je je eten op kan bestellen. Na een aantal minuten komt via een achtbaan je eten in een pannetje naar beneden en kan je gaan eten. Het is het enige loopingrestaurant in Europa. En als je in het park bent moet je er zeker een kijkje nemen.

Elk land heeft ook zijn eigen specialiteiten op culinair gebied. Zo kan je in Nederland poffertjes en friet eten en in Zwitserland kan je racletten. In het Duitse gedeelte vind je de Biergarten en in Griekenland hebben ze een heerlijke gyrosschotel.

Overnachten in Europa-park

Overnacht kan worden in de hotels of op het Camp Resort. Beide liggen op loopafstand van het park.

Het nieuwste hotel is Krønasår, met 276 kamers en 28 suites, biedt plaats aan 1.300 gasten. Het hotel heeft een Scandinavisch thema en is vormgegeven als een natuurhistorisch museum. Hier worden historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld.  Als je in dit hotel overnacht heb je het gevoel dat je bent terechtgekomen in de bekende film ‘Night at the museum’.

Een overnachting in één van de zes thema hotels van Europa-Park is een bijzondere belevenis. Ook hier is het Europese thema tot in de kleinste details doorgevoerd. Alle hotels kennen minimaal vier sterren, beschikken over gratis zwembad, sauna, wifi en parkeerplaatsen. Voor een snelle kennismaking met het park hebben hotelgasten de mogelijkheid om een halfdag ticket (vanaf 14.00 uur) of een avondticket (vanaf 16.00 uur) te kopen. Als hotelgast heb je op je aankomstdag sowieso het laatste uur vrij toegang tot het park.

Glamping

Kamperen met comfort heet tegenwoordig ʹglampingʹ. Een nieuw woord maar Europa-Park  biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Geheel in het thema van het Wilde Westen kan in het Camp Resort overnacht worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar.

Standplaatsen bij Europapark

De vakantiegangers die met de eigen camper, caravan of tent op doorreis zijn, vinden op de camping alle benodigde voorzieningen. Er zijn 200 standplaatsen maar overal met stroomaansluitingen. Er kan vooraf geen plaats gereserveerd worden, maar er is voor iedereen altijd nog een plaatsje gevonden. Men betaalt het verblijf per uur, maximaal 28 Euro per 24 uur, per standplaats.

Waterpark Rulantica

Eind 2019 is het waterpark Rulantica geopend. Het 32.600 m2 grote waterpark heeft als thema het Hoge Noorden. Je vindt hier spannende attracties zoals 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een 250 meter lange lazy river en nog veel meer.  Als je in één van de hotels verblijft kan je via een brug naar Rulantica.

Meer informatie over Europa-park vind jeop de website van het park

Wil je met je gezin of met vrienden naar Europa-park ik kan verschillende arrangementen voor je verzorgen.

Vraag dat reisvoorstel aan en ga heerlijk genieten met het hele gezin in dit geweldige pretpark.