Egypte

In Egypte vind je alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zoals goudkleurige stranden en een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Maak een riviercruise over de Nijl of ontdek de talloze winterzonstranden en duikplekken. Onderhandel in één van de vele souks in  Caïro of slaap in de woestijn en ontwaak bij een adembenemende zonsopgang.

Egypte is de laatste jaren door politieke onrust behoorlijk negatief in het nieuws is geweest.  Maar ondanks dat blijft  het een fantastisch vakantieland met een enorm veel historische schatten. Het land heeft fascinerende oude steden en uitgestrekte woestijnen en mooie badplaatsen.

Caïro

Caïro is de kleurrijke hoofdstad van Egypte. In Caïro kan je  de grote piramiden van Gizeh met de sfinx bezoeken.

Verder kan je in de stad een bezoek brengen aan het Egyptische museum. In dit museum vindt je een verzameling van duizenden voorwerpen van onschatbare waarde. Het pronkstuk is het dodenmasker van farao Toetanchamon. In Caïro vindt je honderden moskeeën maar de belangrijkste is de Mohammed Ali moskee. Deze moskee bevindt zich in de citadel.  Neem ook eens een kijkje op de traditionele Khan Khalili bazaar waar werkelijk alles te koop is.

Nijlvallei

De Nijlvallei is de plek om het Egypte van de farao’s, tempels en de grafmonumenten te ontdekken.  Veel reizen hebben Luxor als start of eindpunt. Nijlcruises zijn te boeken voor 3 dagen maar ook voor een week.

Luxor

Luxor, ligt in het midden van Egypte, langs de Nijl. De stad Luxor is net één groot openluchtmuseum. Je kunt hier veel historische schatten zien zoals de Tempel van Karnak, de tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon. Elke avond is er bij de Tempel van Karnak een indrukwekkende licht en geluidshow die het verhaal verteld van de farao’s.  Op de westelijke oever van Luxor is de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen waar je de graftombes van farao’s en koninginnen kunt bekijken.

Bij Abu Simbel vindt je de Tempel van Hathor en de Grote Tempel. Beide zijn werelderfgoed. Aswan is de zuidelijkste stad van Egypte en is de aanleghaven voor riviercruises. Aswan is ook bekend door de stuwdam en de hoge Aswandam.

Badplaatsen aan de Rode Zee

In de badplaatsen Hurghada, El Gouna en Marsa Alam vind je veel hotels met privé stranden. In het kristalheldere water van de Rode Zee kan je perfect duiken en snorkelen. Veel hotels beschikken over een eigen duikschool.
Bij het Marsa Abu Dabab is er een grote kans om zeeschildpadden of een Dugong (zeekoe) te spotten.

Hurghada

Hurghada is één van de populaire badplaatsen van Egypte. De badplaats heeft twee centra’s het ene is Sakala het moderne centrum met veel winkels, restaurants en bars. Het andere is El Dahar daar proef je nog de authentieke Egyptische sfeer.

El Gouna

El Gouna is een moderne badplaats en gebouwd op verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggen en kanalen.  Het wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. In de haven liggen veel luxe jachten. In de Souk El -Balad vindt je leuke boetiekjes en souvenirwinkels. Ook vind je in El Gouna een museum over de Egyptische oudheid en een aquarium.

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is gelegen op de zuidpunt van het Sinaï schiereiland en is een geliefde duikbestemming. Andere leuke plaatsen in de buurt zijn Naama Bay, Shark Bay en Nabq Bay. Er zijn hier veel All Inclusive resorts met privé stranden.

Marsa Alam en Port Ghalib

Marsa Alam heeft een betoverende onderwaterwereld en ongerepte stranden. Het is hier minder druk en in de wintermaanden liggen de temperaturen hier hoger dan in de andere badplaatsen.

Port Ghalib bestaat sinds 2005 en ligt 60 km van Marsa Alam. Er zijn luxe hotels, een jachtclub en mooie spa’s en goede restaurants

De Rode Zee staat bekend om zijn duikmogelijkheden. Er zijn indrukwekkende koraalriffen en de duiktrips en cursussen zijn zeer betaalbaar. Je kunt hier leren duiken maar ook voor ervaren duikers is er nog genoeg te ontdekken.

Wil je op vakantie naar Egypte vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid in Egypte is het Egyptische pond (£E),

Reisdocumenten:  Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 8 maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Een visum is verplicht en er kan nu ook  online een visum voor Egypte aan gevraagd worden. Dit kan via: https://visa2egypt.gov.eg. Vereisten: paspoort dat bij aankomst nog 8 maanden geldig is en een pasfoto tegen een witte achtergrond (5×5 cm). Betaling (ca. USD 25) kan uitsluitend per creditcard. Kinderen hebben een eigen visum nodig. Het visum is 30 dagen geldig. Vraag het visum uiterlijk 1 week voor vertrek naar Egypte aan, print de bevestiging uit en neem deze mee op reis

Vaccinaties: voor Egypte worden vaccinaties aangeraden voor DTP en hepatitis A en B

Tijdverschil: In Egypte is het zowel in de zomer als in de winter 1 uur later dan in Nederland

Taal: Arabisch is de officiële taal in Egypte.

Klimaat:  Egypte heeft een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ’s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen  tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter is de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.