Duitsland

Duitsland is het favoriete vakantieland van veel Nederlanders en dat is niet voor niets.

Het land heeft veel te bieden zoals de gunstige ligging (gemakkelijk met de auto te bereiken),de gastronomie, de Duitse gastvrijheid en de prachtige natuurgebieden.

Je vindt er onder andere de hoofdstad Berlijn, vele historische dorpen en steden, indrukwekkende bergen, ongerepte meren, nationale parken en de mooie Noord- en Oostzeekust. Duitsland is in de zomer en in de wintermaanden  de moeite waard.

Berlijn

De hoofdstad Berlijn is een hippe stad. Hier vind je veel historie, bijzondere architectuur, festivals en mooie parken. De toeristische hoogtepunten van de stad zijn de Brandenburger Tor, de Kurfürstendam, de Reichstag, de Potsdammer platz en Checkpoint Charlie.  In Berlijn vind je veel trendy hotels, bars en restaurants.

Er zijn nog veel andere Duitse steden die geschikt zijn voor een stedentrip zoals Keulen, Oberhausen, Düsseldorf, München en Bremen. Jaarlijks worden hier ook de beroemde kerstmarkten gehouden.

Duitsland is de perfecte bestemming voor wandel en fietsvakanties. Er zijn maar liefst 200 fietsroutes en 200000 km aan wandelpaden.  Ook liefhebbers van bergbeklimmen, golfen, water en wintersporten kunnen hier uitgebreid genieten van alle mogelijkheden die het land te bieden heeft.

Wintersport

Qua wintersportmogelijkheden kan je terecht in de Duitse Alpen, Sauerland, de Harz en het Beierse woud. In de Duitse Alpen vind je bekende plaatsen zoals Garmisch Partenkirchen en Oberstdorf. In het Zwarte woud kan je skiën en langlaufen op de Feldberg. En in het Sauerland vind je de geliefde wintersportplaatsen Winterberg en Willingen.

Bij de plaats Rust in Duitsland ligt het Europapark dit pretpark heeft de afgelopen jaren veel prijzen en onderscheidingen gewonnen en is zeker de moeite waard om een paar dagen te verblijven.

Wil je op vakantie naar Duitsland vraag dan een reisvoorstel aan.

 

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: de officiële munteenheid is de Euro

Reisdocumenten:  in Duitsland moet je beschikken over een geldig paspoort of ID

Vaccinaties voor Duitsland zijn er geen vaccinaties nodig

Tijdverschil: er is geen tijdverschil met Duitsland

Taal: de officiële taal is Duits