Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek vind je 650 km parelwitte zandstranden, helderblauwe zeeën, mooie bergen met tropische beplanting, oeroude grotten en adembenemende zonsondergangen.

Op de Dominicaanse Republiek kan je verschillende watersporten uitoefenen. Playa Cabarete staat bekend als één van de 10 mooiste plekken op de wereld om het wind of kitesurfen. Ook duikfanaten kunnen op de Dominicaanse hun hart ophalen, er zijn koraalriffen en vergane galjoenen waar je kan duiken.

Raften en andere avontuurlijke sporten zijn mogelijk in het centraal gelegen bergachtige gedeelte van het land in Jarabacoa en Constanza.

Er zijn voldoende uitgaansmogelijkheden. Er zijn discotheken, bars en cafeetjes met live muziek. En uiteraard kan er op veel plekken de nationale dans de Merengue gedanst worden.

Puerto Plata

De badplaats Puerto Plata ligt op 235 km afstand van Santo Domingo. In de stad vind je gebouwen in Victoriaanse stijl, houten huizen in de kleuren van de regenboog en een boulevard langs de haven. Breng een bezoek aan het ambermuseum, de rumfabriek Brugal of Ocean World een soort dolfinarium.
Vlakbij Puerto Plata liggen de bekende badplaatsen Sosua en Cabarete waar volop hotels en restaurants zijn.

Samaná

Aan de noordoostkust betreed je de natuur in zijn meest pure vorm. Hier leid elke pas je naar een nog spectaculaire plaats, waar je adem stokt. Samaná is een bijzondere locatie waar in de winter de bultrugwalvissen naartoe komen om zich voort te planten. De regio Samaná is geschikt voor agrotoerisme en voor toeristen die dol zijn op de natuur.

Punta Cana

In het oosten van het eiland bevinden zich de beroemdste stranden ter wereld. Stranden zoals Bávaro, Arena Gorda, Cortecito, Macao en Punta Cana vormen de Costa del Coco die zich uitstrekt over 40 km witte zandstranden. Hier kan je snorkelen, golfen, tennissen, paardrijden langs het strand en er zijn themaparken en suikerrietplantages.

Er zijn in Punta Cana veel all inclusive hotels van grote ketens zoals RIU en Iberostar.

La Romana

Langs de zuidoost kust vind je de mooiste stranden.  In La Romana vind je voornamelijk luxe accommodaties.

Het kleine vissersdorpje Bayahibe ligt ten oosten van La Romana. Dit dorpje vol met veelkleurige huisjes aan de oever van een parelwit zandstrand heeft de Blauwe Vlag. Ook is er een fantastisch koraalrif wat geliefd is bij duikers.

Santo Domingo

De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek heeft prachtige koloniale gebouwen. Overdag kan je de botanische tuinen bezoeken en in de avonduren kan je op de Malecón (de boulevard) genieten van rum en de merengue.
Op het Columbusplein in de stad staat het standbeeld van Christoffel Colombus.

Je huwelijksreis, een verjaardag, een golfvakantie, een relaxreisje,  een avontuurlijke tocht of een gezinsvakantie.  Wat je wensen ook zijn, op de Dominicaanse Republiek kunnen ze in vervulling gaan. Want de Dominicaanse Republiek heeft alles waar je van droomt.

Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek vraag een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De Dominicaanse peso is de officiële munteenheid van het land. 

Reisdocumenten:

Vaccinaties  . Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger en in onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

Taal: de officiële taal is Spaans

Klimaat:  De Dominicaanse Republiek heeft een gematigd tropisch klimaat waardoor het gemiddeld 25 graden is. Van Juni t/m November is het orkaanseizoen.