Denemarken

Denemarken bestaat uit meer dan vierhonderd eilanden en heeft een kustlijn van maar liefst 7300 kilometer. Qua oppervlakte is Denemarken iets groter dan Nederland.

Kopenhagen

De hoofdstad is het gezellige Kopenhagen. Geniet van een drankje in een café in Nyhavn of ga winkelen in de lange winkelstraat Strøget.  De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties zoals het oudste pretpark van de wereld Tivoli. De wisseling van de wacht bij Amalienborg gebeurt iedere dag om 12.00. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets.
Baja Bikes

Afwisselende natuur

De natuur in Denemarken is zeer gevarieerd. Van heuvels en fjorden in het hele land, ‘wandelende’ duinen en zandverstuivingen in het noorden van Jutland, meren en bossen in het Merenhoogland van midden-Jutland tot indrukwekkende krijtrotsen op het eiland Møn in het oosten van Denemarken en kliffen op het eiland Bornholm in de Oostzee.
De lange kustlijn varieert van kleine kiezel- en zandstrandjes tot brede zandstranden, witte zandstranden en rotskusten.

Kindvriendelijk

Het is een kindvriendelijk vakantieland met een gemoedelijke sfeer. Er zijn tal van gezinsvriendelijke accommodaties, speeltuinen, attracties en evenementen voor gezinnen. Vrijwel alle musea hebben activiteiten voor kinderen en in de meeste hebben zij ook gratis toegang voor kinderen. Ook zijn er vaak speciale faciliteiten voor gezinnen, zoals familiebadkamers op campings.

In Denemarken vind je natuurlijk ook het pretpark Legoland, het park is niet heel groot maar je kan hier makkelijk 2 dagen doorbrengen met de kinderen. In de buurt van Legoland vind je zwemparadijs Aquadrome en safaripark Givskud Zoo. Echt proeven van de Vikingtijd kan je in de openluchtmuseums, hier ga je terug in de tijd en voelen de kinderen zich voor één dag zelf een Viking.

 

De luchthavens van Kopenhagen, Billund en Aalborg zijn rechtstreeks per vliegtuig bereikbaar vanuit Nederland.

Fietsen en Fietsroutes

Denemarken is een populaire bestemming voor fietsvakanties. Het landschap is plat of glooiend en is daarmee fietsvriendelijk en goed te doen. Er zijn vele routes die je kan fietsen. De meeste voeren je langs pittoreske plaatsen en door weelderige natuur. Veel accommodaties zijn goed ingericht op fietsende gasten.

Wil je zelf op vakantie naar Denemarken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: de officiële munteenheid is de Deense kroon

Reisdocumenten: in Denemarken moet je beschikken over een geldig paspoort

Vaccinaties: voor Denemarken zijn er geen vaccinaties nodig

Tijdverschil: er is geen tijdverschil met Denemarken

Taal: de officiële taal is Deens

Klimaat: Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn aangenaam en de winters zijn mild.