De pareltjes van Zakynthos

De pareltjes van Zakynthos
Navagio beach

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden in Griekenland. En heeft als bijnaam de “bloem van het Oosten”. U vindt er een helder blauwe zee en mooie witte stranden. Wie kent niet de foto van het scheepswrak op dat spierwitte strand tussen de rotsen.

En aanrader om shipwreck beach te bezoeken is met een excursie van Nefis Travel . Die vertrekken heel vroeg zodat u op het Navagio strand bent voordat alle andere volgeladen boten komen.
U kunt hier dan in alle rust geweldige foto’s maken en snorkelen zodra de andere boten komen vertrekt u weer.  Het strand is alleen maar met de boot te bereiken met de auto kunt u  alleen foto’s van bovenaf nemen.

Na het bezoek aan scheepswrak volgt een stop bij de Blauwe grotten. De boot vaart een klein stukje de grot in zodat u ook als u niet gaat zwemmen duidelijk kan zien dat de mensen die in het water liggen blauw kleuren.

                                     Blauwe grotten Blauwe grotten

Daarna vaart de boot terug naar het opstappunt waar u kunt lunchen. Met de bus gaat u  daarna naar nog een pareltje op Zakynthos het natuurlijke kuuroordstrand van Xigia. Een adembenemende baai met zwavel en collageen. Die sterke zwavel lucht ruik je ook wel af en toe maar er is bewezen dat het heel gezond is om hier te zwemmen en dat u er dan ook nog jonger uitziet.

                                      Xigia Beach Zakynthos 

 

Het Kalamaki-strand behoort tot een beschermd ecologisch gebied.  Op dit strand komen de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. Als u gaat snorkelen of waterfietsen moet u niet schrikken als er ineens een schildpad naast u zwemt.

schildpad Zakynthos

Een andere bijzondere plek voor een drankje of lekker te chillen op strand is Cameo Island. Dit kleine eilandje ligt bij Laganas. U loopt erheen over een lange houten brug. Er moet wel entree betaald wordt maar dat is het ook wel waard. U kunt boven een drankje doen met uitzicht op Laganas.  Of aan de andere kant op het strand lekker relaxen of snorkelen. De sfeer is super. Het is ook een geweldige plek voor bruiloften.

                                      Cameo island Cameo Island Zakynthos 

In Keri het meest zuidelijk gelegen dorpje kan je de mooiste zonsondergangen van Zakynthos bewonderen.

zonsondergang Keri

Zelf vond ik Zakynthos een heerlijk eiland. Er zijn zoveel mooie plekjes om te ontdekken en het eiland is zo groen er is voor iedereen wat te beleven. Ook op vakantie naar Zakynthos vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen