De pareltjes van Zakynthos

Op Zakynthos vind je veel Pareltjes. Het eiland heeft als bijnaam de “bloem van het Oosten”.

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden in Griekenland. Je vindt er een helder blauwe zee en mooie witte stranden. Wie kent niet de foto van het scheepswrak op dat spierwitte strand tussen de rotsen.

En aanrader om shipwreck beach te bezoeken is met een excursie van Nefis Travel . Die vertrekken heel vroeg zodat je op het Navagio strand bent voordat alle andere volgeladen boten komen.
Je kan hier dan in alle rust geweldige foto’s maken en snorkelen zodra de andere boten komen vertrek je weer.  Het strand is alleen maar met de boot te bereiken met de auto kan je  alleen foto’s van bovenaf nemen.

Na het bezoek aan scheepswrak volgt een stop bij de Blauwe grotten. De boot vaart een klein stukje de grot in zodat je ook als je niet gaat zwemmen duidelijk kan zien dat de mensen die in het water liggen blauw kleuren.

Daarna vaart de boot terug naar het opstappunt waar je kan lunchen. Met de bus ga je daarna naar nog een pareltje op Zakynthos het natuurlijke kuuroordstrand van Xigia. Een adembenemende baai met zwavel en collageen. Die sterke zwavel lucht ruik je ook wel af en toe maar er is bewezen dat het heel gezond is om hier te zwemmen en dat je er dan ook nog jonger uitziet. Door een hele kleine opening kan je ook nog in een soort zwavelgrot maar dat vond ik iets e krap.

Het Kalamaki-strand behoort tot een beschermd ecologisch gebied.  Op dit strand komen de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. Het strand is op diverse plekken afgezet en s’ avonds mag je er niet komen.  Als je gaat snorkelen of waterfietsen moet je niet schrikken als er ineens een schildpad naast je zwemt.

Cameo Island

Een andere bijzondere plek voor een drankje of lekker te chillen op strand is Cameo Island. Dit kleine eilandje ligt bij Laganas. Je loopt erheen over een lange houten brug. Er moet wel entree betaald worden maar dat is het ook wel waard. Je kan boven een drankje doen met uitzicht op Laganas.  Of aan de andere kant op het strand lekker relaxen of snorkelen. De sfeer is super. Het is ook een geweldige plek voor bruiloften.

In Keri het meest zuidelijk gelegen dorpje kan je de mooiste zonsondergangen van Zakynthos bewonderen

Zelf vond ik Zakynthos een heerlijk eiland. Er zijn zoveel mooie plekjes om te ontdekken en het eiland is zo groen er is voor iedereen wat te beleven. Op het eiland zijn veel verschillende soorten accommodaties van familiehotels met glijbanen tot bijzonder boutique hotels.. Wil jij ook de pareltjes van Zakynthos ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan.

Tags:

Leuk artikel? Deel het