Cyprus

Cyprus is het eiland van Aphrodite de godin van de liefde. Op het eiland vind je mooie stranden, romantische baaien, schitterende kerken en klooster, een prachtige natuur en 300 dagen zon.

Het afwisselende landschap biedt veel mogelijkheden.  Watersporters kunnen op het eiland snorkelen, duiken, kitesurfen en zeilen. Er zijn meer dan 70 wandel en natuurpaden en honderden kilometers aan fietsroutes. Er zijn ook diverse golfbanen op het eiland.

Het eiland heeft veel mooie zandstranden, 59 stranden zijn gewaard met de Blue Flag.

Als je op het eiland verblijft moet je zeker een excursie naar het Troodosgebergte maken. Hier vind je pittoreske dorpjes, mooie wandelroutes, Byzantijnse kerken en lokale producten. Er is op het eiland ook veel agrotoerisme dan kan je overnachten in authentieke Cypriotische huisjes.

Paphos

Paphos is “the place to be” als je houdt van cultuur, winkelen en kleine stranden. De stad is opgenomen op UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ga zeker naar de Koningsgraven in Paphos,  dit is een oude begraafplaats uitgehouwen in rotsen dichtbij de haven. Combineer een bezoek met een wandeling langs de kust naar het Kasteel van Paphos. In Paphos vind je mooie hotels en appartementen.

 

Lefkosia (Nicosia)

Breng een bezoek aan de bijzondere en multiculturele hoofdstad. Wandel langs de Venetiaanse muren van de binnenstad, geniet van een koffie in de Ledra straat en dineer in de omgeving van de Famagusta Gate of op een van de bruisende pleinen.

Limassol

Deze stad is erg geliefd bij de Cyprioten zelf maar heeft ook veel te bieden voor de toerist. Je vindt er cultuur, heerlijke eten en een nieuwe jachthaven met veel restaurants en terrassen. Er zijn hier ook veel mooie luxe 5 sterren hotels.

Ayia Napa

Ayia Napa ligt aan de oostkust van Cyprus. En je vindt hier mooie stranden, watersportmogelijkheden, terrassen, tavernes en een bruisend nachtleven.  Zoek je iets meer rust verblijf dan in de relaxte badplaats Protaras, hier vind je windmolens, wandelpaden en een fietspad langs de kust

In het zuidoosten van Cyprus vind je Cavo Greko met haar indrukwekkende zeegrotten. Dit is beslist een van de meest iconische landschappen van het eiland. Neem er een duik, ga wandelen of ga mee met een boottocht.

Lijkt het je leuk om op vakantie te gaan naar Cyprus bekijk dan mijn filmpje van mijn studiereis naar Cyprus

Play Video

Wil je meer informatie of een reis boeken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: de munteenheid op Cyprus is de Euro

Reisdocumenten:  voor Cyprus dien je te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.

Vaccinaties voor Cyprus zijn geen vaccinaties nodig

Tijdverschil: Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal: de officiële talen op Cyprus zijn Grieks en Turks

Klimaat: Cyprus heeft een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25 tot 30 graden en in de winter tussen de 15 tot 20 graden.