Cruisen

Wat zijn de voordelen van een cruise vakantie

De hele wereld verkennen zonder telkens je koffer opnieuw in en uit te hoeven pakken. Maar cruisen heeft nog meer voordelen: dwaal rond in exotische havens, verken de cultuur en historie van verschillende landen en na een lange dag met vele nieuwe indrukken, word je verwend met heerlijke maaltijden en een perfecte service aan boord.

Er is veel te doen aan boord van een cruiseschip, er zijn  bars, restaurants, theater en casino en op sommige schepen vind je zelfs ijsbanen, klimwanden, spa’s en disco’s.

De meeste rederijen kennen bovendien een kinderanimatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen (3 t/m 5 jaar, 6 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar). Voor kinderen onder de 3 jaar zijn geen speciale faciliteiten maar er kan wel, tegen betaling, oppas geregeld worden.

Cruisen wordt steeds populairder en niet alleen bij de oudere maar ook bij de jongeren mensen .Cruisen kan het hele jaar door, naar vele verschillende bestemmingen.

Waar wilt u cruisen

Er is een grote verscheidenheid aan routes die de cruiseschepen varen. Je kan het zo gek niet bedenken van Antarctica tot de Noordkaap en van de Caribbean tot Azië. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan. In de aanleg haven is de keuze aan jou.  ga je mee op excursie of ga je de bestemming op eigen gelegenheid verkennen of blijf je op het cruiseschip en geniet van het zwembad of de spa.

Welke rederij kies je?

Er zit verschil tussen de diverse cruiserederijen; qua aantal sterren, serviceniveau en faciliteiten aan boord bij elke rederij past een eigen doelgroep.

Zo kent een aantal schepen het freestyle cruisen (dineren waar en wanneer je wilt zonder dresscode). Freestyle cruisen is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Andere rederijen hanteren nog steeds captain’s diner en gala diner waarbij in smoking of galajurk deelgenomen wordt aan het diner. Maar niets is verplicht! Er zijn steeds meer rederijen die cruises op basis van all inclusive aanbieden. Dit is dan inclusief fooien en drankjes.

Voorbeelden van rederijen zijn o.a. Holland America Line, MSC cruises, Princess cruises, Costa cruises, Royal Caribbean, Carnival, Celebrity cruises, Oceania, Norwegian cruise line, Cunard, Starclippers, Seaborn, Aida en Azamara.

Een website waar je eerlijke recensies en uitgebreide beschrijvingen kan vinden over de rederijen is cruisereiziger

 

Riviercruisen

Een andere manier van cruisen die steeds populairder wordt is een riviercruise. De schepen worden steeds mooier en luxer.  Heb je geen zin om te vliegen en wil je graag inschepen in Nederland dan kan je een riviercruise maken over de Rijn of over de Maas en Waal en dan verder Europa in. Een populaire riviercruise is de cruise over de Donau. De Donau is 2829 kilometer lang en stroomt door tien landen. Of maak een riviercruise over de Douro in Portugal en ontdek de vele wijngaarden langs de rivier.

Maar ook buiten Europa is het mogelijk om een riviercruise te maken bijvoorbeeld een Nijlcruise, cruise over de Amazone of een riviercruise door de Mekongdelta.

Hurtigruten

Een bijzonder cruise is de reis met de Hurtigruten. Dit is een unieke zeereis waarbij het schip, passagiers, post en vracht vervoert. De schepen zijn modern en beschikken over alle moderne faciliteiten. Onderweg vaar je langs de prachtige fjorden van Noorwegen. Een reis met de Hurtigruten kan je in elk seizoen maken.  Bij de klassieke rondreis met de Hurtigruten bezoekt u 34 havenplaatsen.

Wil je meer weten over cruisen of een cruise boeken vraag dan een reisvoorstel aan.