Combi stedentrip Parijs en Londen

Heb jij weleens nagedacht over een combi stedentrip naar Parijs en Londen? Nee dan moet je dat toch eens doen want deze combi stedentrip is geweldig.

Half Januari mocht ik met Sunair een stedenspecialist waar ik al heel lang mee samenwerk op combi stedentrip naar Parijs en Londen met de Eurostar.

Eurostar 

Sinds 1 oktober 2023 is de naam Thalys verdwenen. Deze trein die heel lang van Amsterdam of Rotterdam naar Parijs reed is vanwege een fusie nu ook Eurostar.

Wij stapte in Rotterdam om 09.58 op de Eurostar richting Parijs. In de Eurostar mag je een koffer en handbagage meenemen. Er zijn drie verschillende boekingsklasse. De standard, de standard premier en de Business premier. Wij hebben ze alledrie uitgeprobeerd zodat ik mijn klanten zo goed mogelijk kan adviseren. Onderweg kan je in het Eurostar cafe snacks en drankjes halen.

Na een comfortabele reis van 2.5 uur arriveren we in Parijs. Onderweg hebben we kennis gemaakt met de andere collega’s en kregen we via koptelefoons alle laatste informatie over de Eurostar. Het eindstation is Gare du Nord. 

Parijs de stad van de liefde

Voor mij was het al weer een aantal jaar geleden dat ik in Parijs ben geweest. Mijn laatste ervaring was niet zo goed dus ik was niet heel enthousiast. Gelukkig was deze reis anders en ik heb nu genoten. Op Gare du Nord moesten er eerst even metro kaarten worden aangeschaft zodat we de komende 24 uur met de metro op pad konden. Vanaf Gare du Nord gingen we met de metro naar Place de la Rèpublique waar we overnachten in het viersterren hotel Crowne Plaza Paris Rèpublique. Na een snelle check in konden we onze spullen in de kamer zetten en gingen we op pad met Irene. Irene is een Nederlandstalige gids die met ons een stadswandeling maakte door de Joodse wijk Mares. Erg leuk in deze wijk is om een bezoek te brengen aan de Marches des enfants Rouges. Hier kan je gezellig een drankje doen of een hapje eten.  Irene wist een hoop van de geschiedenis van deze wijk dus het was erg leuk en interessant. We eindigden bij de Notre dame die ze na de brand weer aan het opbouwen zijn. Vanaf dit punt hadden we even vrij en Anne en ik gingen even lekker ergens een warme chocolademelk drinken en even stukje lopen door de stad. 

Om 19.00 moeten we weer klaar staan voor het diner bij Brasserie de La Tour Eiffel. Dit restaurant ligt vlakbij de Eiffeltoren dus wat is er mooier dan een foto van de Eiffeltoren in het donker. Om klokslag 22.99 staan we buiten om de lichtshow van de Eiffeltoren te zien. We maken mooie foto’s en filmpjes en gaan op zoek naar de metro. Tijdens onze wandeling komen we langs de Place Diana. Dit is boven de tunnel waar zij in 1997 om het leven kwam. Hier staat een replica van de vlam van het Vrijheidsbeeld en bij dit momument liggen veel bloemen en brieven van bewonderaars van prinses Diana. Erg bijzonder om te zien.  Na het ontbijt gaan we lopend naar Gare du Nord voor onze treinreis naar de volgende wereldstad. Om 10.11 vertrekken we met de Eurostar  in de Standard premier klasse waar we een heerlijk ontbijt geserveerd krijgen. 

Londen is calling

Na 2 uur en 20 minuten komen we aan op het St. Pancras International station in Londen.

In Londen was ik vorig jaar ook nog een paar dagen maar er is altijd weer wat nieuws te ontdekken. We logeren in The Cumberland. Dit hotel was voorheen een Hard Rock hotel daar is nog wel veel van terug te zien in de lobby en de gemeenschappelijke ruimtes. Hou je van rust dan is dit geen hotel voor jou! De ligging op de hoek van Oxford street en Park Lane is super.

We hebben even vrije tijd dus Anne ik besluiten met de rode dubbeldekkerbus richting China Town te gaan daar te lunchen en daarna naar het theater  te gaan voor de musical Wicked. We hadden van tevoren adres gecheckt wat in ons programma stond en dat was vlakbij het heerlijke restaurant waar we gingen lunchen. Dus na de lunch wij richting theater. In de groepsapp kwamen al foto’s van collega’s die voor het theater stonden. Dit leek totaal niet op het theater waar wij stonden. Dus na wat heen en weer appen bleek dat wij bij het verkeerde theater stonden met dezelfde naam. Op zoek naar een metro dat werd hem niet dus in een echte Engelse taxi gesprongen en onze chauffeur heeft ons supersnel naar het juiste theater gebracht. Net op tijd dus we mochten nog naar binnen. De musical was prachtig al hoewel ik het wel een beetje lang vond duren maar super gaaf om een keer mee te maken. S’ avonds eten we in Covent Garden helaas regent het heel hard dus weinig tijd om lekker door de stad te lopen. Dus dan maar naar het hotel waar we met een groepje nog een drankje doen.

Londen dag twee

De tweede dag zijn we ingedeeld in groepjes en moeten we een aantal hotels gaan bezoeken uit het aanbod van Sunair. Want het is tenslotte geen vakantie we komen hier om onze kennis bij te spijkeren over de stad en de mogelijkheden die Sunair hier aanbied. 

We bezoeken in totaal 3 verschillende hotels. Het moet allemaal binnen een bepaalde tijd want we moeten om 13.30 bij de steiger zijn voor een cruise over de Thames. Deze cruise is inbegrepen bij een pakketreis naar Londen van Sunair. Dus we moeten deze cruise wel zelf ervaren. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht op de stad. We varen langs de Londen Eye, de tower bridge en de Tower of Londen. Als we van de boot gaan hebben we een reservering voor skygarden. Skygarden is gratis maar je moet welvan tevoren reserveren. Je hebt een geweldig uitzicht over de stad en is echt een aanrader. Na Sky Garden wordt het tijd om terug te gaan richting St. Pancras International station.

Wij willen nog even foto’s maken op perron 9 3/4 uit de Harry Potter film en daarna gaan we nog even een rondje lopen in de omgeving. Je hebt hier een super leuk gebied met veel leuke trendy tentjes waar je wat kan eten of drinken. Dit is nog redelijk nieuw.  We lopen even rond en maken wat foto’s en dan is het tijd om in te checken voor de Eurostar. We hebben een upgrade gekregen voor Business premier dus dat betekend snelle ticket controle, toegang tot de lounge waar ze heerlijke cocktails hebben en aan boord van de trein een driegangenmenu. Na weer een comfortabele reis met de Eurostar komen we weer terug in Rotterdam. Het lijkt wel of ik een week weg ben geweest. Een combi stedentrip Parijs en Londen kan ik iedereen aanbevelen. Zou dan wel twee nachtjes op elke bestemming doen dan heb je net wat meer tijd. Meer weten over deze combi stedentrip naar Parijs en Londen vraag een reisvoorstel aan. 

Tags:

Leuk artikel? Deel het