Columbia

In Colombia vind je Caraïbische stranden, ongerepte regenwouden, koffieplantages,  authentieke Indianenstadjes vol kleurrijke markten en koloniale steden.

Of je nou van zon, zee en strand wil genieten of dat je meer wilt weten over de interessante cultuur, Colombia biedt voor ieder wat wils.

Het land wordt steeds populairder bij reizigers en komt eindelijk een beetje van zijn negatieve drugs imago af.

Bogota

De hoofdstad Bogota met haar geplaveide straatjes, kleurrijke street art en koloniale bouwwerken zal je ongetwijfeld weten te verrassen!  De stad kent veel luxe, maar ook alle problemen van armoede. Universiteiten, blinkende bankgebouwen en haute couture winkels liggen tegenover bedelaars, criminaliteit en sloppenwijken.

De mooiste wijk van Bogota is La Candelaria hier vind je barretjes, universiteitsgebouwen, discotheken en restaurantjes met kaarslicht. Verder is een bezoek aan het Museo del Oro (het Goudmuseum) en het Museo Botero de moeite waard.

Je kan Bogota ook verkennen op de fiets met een gids.

Baja Bikes

 

Cartagena

Dit is een stad die je zeker niet over mag slaan. Dit wordt ook wel de parel van Colombia genoemd. Hier vind je een drukke haven, koraalriffen voor de kust en een fantastisch koloniaal centrum. Het oude centrum van de stad, staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is één groot openluchtmuseum met zijn wirwar van oude straatjes, barokke kerken, knusse pleintjes en imponerende paleizen.

Medellín

Medellín is de op één na grootste stad van Colombia, gelegen in een smalle vallei.  De stad is bij veel mensen bekend door Pablo Escobar die vanuit hier zijn wereldwijde cocaïnehandel runde. Tegenwoordig is het een stad met mooie winkelcentrums en museums.

Behalve de bekendheid door de drugs staat het Colombia ook bekend om zijn koffie. Een bezoek aan de koffieregio van het land mag dus niet ontbreken! Het plaatsje Salento ligt ongeveer 300 kilometer ten westen van Bogotá. Dit is een klein en gezellig stadje gelegen bovenop een heuvel in de ‘Zona Cafetera’. Je kan hier verblijven in authentieke haciënda’s, te midden van de koffieplantages. En natuurlijk de lekkerste koffie proeven.

The Lost City wandeltocht

Een onvergetelijk avontuur is de wandeltocht naar Ciudad Perdida, de Verloren Stad van Colombia. Trek door weelderige jungles, ontdek eeuwenoude ruïnes en dompel je onder in de rijke geschiedenis van de Tayrona-cultuur. Zorg dat je met een georganiseerde tour meegaat en goed voorbereid bent.

 

Er is ook nog een stukje bijzondere natuur te vinden in Colombia namelijk de Tatacoa woestijn. Het is een grillig landschap vol bergen en rotsen, cactussen, een paar andere planten en zon. De temperatuur kan overdag oplopen tot 40 graden. De Tatacoa woestijn is een van de beste plekken in Zuid-Amerika om de sterrenhemel te bewonderen

Wil je zelf Colombia ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan.