China

China bestaat uit totaal verschillende landschappen wat het land interessant en veelzijdig maakt.  De rijke historie, cultuur, tradities en natuur maken van dit land een gevarieerd geheel.

Voor ieder reiziger is China een ware ontdekking.

Aan bezienswaardigheden is er geen gebrek, ontdek de geheimen van de Verboden Stad of sta oog in oog met het imposante Terracottaleger in Xi’an. De meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheid is de Chinese Muur. Deze meer dan 6000 kilometer lange verdedigingslinie is op verschillende plekken in het land te bekijken. Het gemakkelijkst kom je er vanuit de hoofdstad Beijing.

Beijing/Peking

In Beijing vind je het Plein van de Hemelse Vrede wat met zijn 440.000 vierkante meter omtrek het het grootste plein ter wereld is. Ontdek Beijing/Peking op de fiets met een Nederlandse gids die je alles verteld over deze bijzondere stad.

Baja Bikes

Hong Kong.

Hong Kong wordt vaak als stopover bezocht maar de stad heeft veel meer te bieden. Vanaf ‘The Peak’, een 550 meter hoge heuvel, heb je een schitterend uitzicht over de stad. Andere attracties zijn een tochtje over het water van Victoria Harbour. Dat hoeft niet veel te kosten: de Star Ferry is het openbaar vervoer in Hong Kong, de boten vertrekken elke zes à twaalf minuten vanaf de pier bij Kowloon en Hong Kong Island. Bij Avenue of Stars wordt bovendien iedere avond een fraaie lichtshow opgevoerd.

Shanghai

Shanghai is een verrassende stad. Je kan hier geweldig winkelen en wandelen en fietsen door prachtige Chinese tuinen en de gezellige Franse Concessie. Dit deel van Shanghai kenmerkt zich door de brede lanen, huizen met tuinen en veel groen. Je vindt hier veel internationale restaurants, hippe koffiehuisjes en kleine boetiekjes, en je waant je even in Europa.

China is een groot land om te bereizen. Voor lange afstanden is vliegen de beste optie. Het openbaar vervoer in China is uitgebreid en goedkoop maar je moet wel van tevoren reserveren.

Wil je ook China ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De nationale munteenheid van China is de Yuan

Reisdocumenten: als je afreist naar China, moet je in Nederland (bij de Chinese ambassade) een visum aanvragen. Het visum is 30 dagen geldig. Je paspoort moet bij terugkomst nog 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: voor China worden DTP, Hepatitis A en Buiktyfusvaccinatie aanbevolen. Voor actueel advies kan je terecht op de website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later en
tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later.

Taal: de officiële taal in china is Mandarijn. Daarnaast worden er nog 12 andere chinese talen gesproken.

Klimaat: het klimaat in China is heel divers. Hou er dus rekening mee dat in elke regio het weer anders is.