Chili

Chili kent droge woestijnen in het noorden en ijzig koude gebieden met sneeuw, fjorden en gletsjers in het zuiden. Centraal Chili kenmerkt zich door meren en vulkanen.

Santiago is de hoofdstad van het land en de meeste rondreizen beginnen hier. Het centrum van de stad is vrij compact dus je kunt het makkelijk te voet verkennen. Vanaf de berg Cerro San Cristóbal die midden in de stad ligt heb je een geweldig uitzicht.

Het noorden van het land staat bekend om de woestijngebieden zoals de Atacama woestijn.
Het dorp San Pedro de Atacama ligt midden in de woestijn en is de plek van waaruit veel reizigers de woestijn bezoeken om trektochten te voet, te paard of met een terreinwagen te maken. Ook kan je hier sandboarden of een luchtballonvaart maken. In deze regio vind je actieve geisers, meren met intense kleuren en adembenemende zoutpannen, bijvoorbeeld Salar de Atacama.

In het midden van het land liggen de wijnregio’s, de meren en de vulkanen.

Chili is één van de belangrijkste wijn exporterende landen ter wereld. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan het druivenplukfestival in Maart en April.

Wil je kennis maken met de Mapuche cultuur dan is het mogelijk om diverse excursies boeken. Het is mogelijk om te slapen in een traditionele rukawoning, een rondleiding door medicijntuinen en het proeven van lokale gerechten. De Mapuche indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Zuid Chili.

De stad Pucón in het zuiden is het ideale uitgangspunt voor outdoorliefhebbers om het merengebied te ontdekken. Je kan hier raften, een canopytour doen en hiken door het landschap vol vulkanen, rivieren en meren. In de winter kan je er prima skiën.

In het diepe zuiden is het erg koud hier vind je meren, gletsjers en watervallen. De stad Punta Arenas is de poort naar Antartica en vanuit hier reis je ook makkelijk naar Tierra del Fuego nationaal park (vuurland).

Vuurland is een eilandengroep in het zuiden van Chili. In deze regio leven meer pinguïns dan mensen. Er zijn verschillende meerdaagse wandelroutes aangelegd. De beste tijd hiervoor is van oktober tot april.

Torres del Paine Nationaal Park

Dit is één van de ruigste gebieden ter wereld.  Je vindt in dit park veel dieren en planten, zoals de poema. En de Tres Torres; 3 granieten, rozerode pieken.  Een ander hoogtepunt is de W-trail, een bekende meerdaagse en pittige wandeltocht.

Antartica

Een reis naar Antarctica is voor veel mensen een once in a lifetime experience. Midden november tot en met maart is het beste seizoen om de extreme zeeën te bevaren. Vanuit de boot kunnen excursies, zoals kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, bergbeklimmen en langlaufen, worden ondernomen. De meeste cruises naar Antarctica duren tussen de 5 en 11 dagen. De Schepen vertrekken vanuit Punta Arenas naar Antartica.

Paaseiland wat op zes uur vliegen van Santiago ligt behoort ook tot Chili.

Het eiland is vooral bekend vanwege de Moai, de meer dan 600 gigantische beelden die verspreid over het eiland staan. Tot op de dag van vandaag is niet bekend hoe 4 m hoge beelden op hun plek terecht zijn gekomen. Ontdek op Paaseiland de Rano Raraku-vulkaan, ga paardrijden en wandel over de roze zandstranden.

Zelf op reis naar Chili, Paaseiland of Antarctica vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De nationale munteenheid van Chili is de Chileense Peso.

Reisdocumenten:  Voor Chili heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn als je het land bezoekt

Vaccinaties: Er zijn geen verplichte inentingen voor Chili, maar vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP worden wel aanbevolen. Voor actueel advies kan je terecht op de website van Thuisvaccinaties.

Tijdverschil: in Chili is het  5 uur vroeger

Taal: De voertaal in Chili is Spaans

Klimaat: Het klimaat in Chili is al bijna net zo divers als het landschap, waardoor een algemene beschrijving voor het klimaat vrijwel onmogelijk is