Chemainus Vancouver Island

Chemainus Vancouver Island
Chemainus

Langs de oostkust van Vancouver Island Canada ligt het kleine dorpje Chemainus met zijn 4000 inwoners.

Hier kunt u al wandelend de gele voetstappen volgen en zo ontdekt u deze Outdoor kunstgalerie. U vindt hier 40 grote muurschilderingen en 13 sculpturen. De muurschilderingen laten de geschiedenis van het dorpje zien.

muurschildering Chemainus Chemainus Wallmural oude watermolen

U  kunt de tour te voet doen door de gele voetstappen te volgen maar u kunt zich ook rond laten rijden met een ouderwetse paardenkoets.

Bij het visitors centrum in het dorp kunt u kaarten halen met meer uitleg want elke muurschildering heeft zijn eigen verhaal. Verder vindt u in dit schattige dorpje leuke ouderwetse winkeltjes. Één daarvan is  Hansel and Gretel’s Candy Company waar alle soorten snoep te krijgen zijn.

winkeltje in Chemainus Hans en grietje snoepwinkel historische huizen

En betalen doet u gewoon met de lokale valuta de Chemainus Dollar. Die qua koers gelijk staat aan de Canadese dollar.

Het dorpje heeft ook een museum waar u de rijke culturele geschiedenis van het leven van de pioniers kan ervaren.

U vindt in Chemainus ook een waterwheel park. Dit park verbindt het nieuwe centrum met de oude binnenstad. Hier vindt u veel standbeelden en houtsnijwerk en een thema speeltuin voor kinderen. Het wordt ook gebruikt voor festivals en evenementen.

Het is nog leuker om een nachtje in Chemainus te blijven. Er is genoeg te beleven en dan kunt u misschien ook een avond genieten van een voorstelling in het beroemde Chemainus Theater.

Chemainus is echt een aanrader voor een dagtrip of een paar dagen even bijkomen in de relaxte sfeer van dit historische dorpje. Kijk ook eens op de website van Chemainus en ontdek meer over de mogelijkheden.

Wilt u ook Vancouver Island ontdekken maak een mooie rondreis door British Columbia

Reisvoorstel aanvragen