Caribbean

In de Caribbean kan je genieten van zon, zee, witte stranden en een prachtige natuur

De eilanden van de Caribbean liggen als een waaier uitgesmeerd in de Caraïbische Zee.

Ook al bieden de meeste eilanden zon, zee en strand, toch zijn de verschillen tussen de eilanden groot. Saint Lucia is bekend om zijn dramatische pieken, vulkanische stranden en valleien vol oleanders. En het binnenland van Barbados is heuvelachtig, met uitgestrekte suikerrietplantages. Achter de mooie stranden en de groene binnenlanden gaat een mix aan culturele invloeden schuil en fraaie koloniale architectuur. Maar je vind hier ook een schat aan duik en watersport mogelijkheden en  gastronomische hoogstandjes.

Elk eiland in de Caribbean heeft zijn eigen identiteit.

Laat je inspireren en kijk eens verder dan alleen Aruba, Bonaire of Curacao. Ook de andere eilanden zijn de moeite waard. Op Jamaica kan je alles leren over Bob Marley en reggae. Op Cuba kom je meer te weten over sigaren, de salsa, oldtimers en Che Guevara. En op Barbados kan je genieten van de mooie zandstranden en de cricket . Het is ook mogelijk om diverse eilanden met elkaar te combineren zoals bijvoorbeeld een rondreis op de ABC eilanden. Ook Sint Maarten, St. Eustatius en Saba zijn goed te combineren. Tussen veel eilanden zijn er lijndiensten met kleine vliegtuigen.

De Caribbean leent zich ook uitstekend voor een cruise. Je hoeft dan maar één keer je koffer in en uit te pakken. Tijdens een cruise maak je kennis met verschillende Caribische eilanden.

Het is ook mogelijk om eerst de jungle van Suriname te gaan ontdekken en daarna een paar dagen bij te komen op het strand van Curacao of combineer een stedentrip New York met een strandvakantie op Aruba.

Beleef de Caribbean en relax in een tropisch paradijs!

Wil  je meer weten over de Caribbean?  Veel van de eilanden heb ik zelf bezocht, sommige eilanden meerdere malen.