Cambodja

Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis  deels toeristisch en deels ongerept.

Een vakantie in Cambodja is niet compleet zonder een bezoek aan Siem Reap. Net buiten deze stad ligt Angkor Wat.  Deze Hindoeïstische tempel is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en één van de hoogtepunten van je reis. Dit schitterende bouwwerk doet je verstelt staan door het web van gangen en torens en de boeiende verhalen die in deze tempel schuilen.

Cambodja heeft veel meer te bieden dan alleen Angkor Wat. Ga naar de hoofdstad Phnom Penh dit is een stad vol tegenstellingen. Hier vind je overblijfselen van de Franse overheersing die worden afgewisseld door Aziatische architectuur, zoals het indrukwekkende Koninklijk Paleis.   In Phnom Penh vind u ook de Esmerald Boeddha, gezet met liefst 9584 diamanten.

Breng een bezoek aan één van de nationale parken, de killing fields en eindig je rondreis aan de kust of op één van de eilanden.
Heerlijk om een paar dagen te relaxen op één van de mooie stranden. Sihanoukville, is de beroemdste badplaats hier vind je voldoende restaurants, clubs en karaokebars om ‘s avonds lekker los te gaan.

Cambodja is centraal gelegen en daardoor goed te combineren met Vietnam of Thailand.

 

Er zijn georganiseerde reizen maar het is ook mogelijk om een individuele rondreis op maat samen te stellen.

Wil je zelf ook graag op vakantie naar Cambodja vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR)

Reisdocumenten: Je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Cambodja een visum verplicht. Er is een e-visum en een visum dat u ter plaatse kunt kopen.

Het E-visum aanvragen 

Je kunt er ook voor kiezen om het visum ter plaatse te kopen voor circa 35 Amerikaanse dollar. Dit visum is 30 dagen geldig. Dan heb je 1 pasfoto nodig en moet je contant betalen.

Vaccinaties: Voor Cambodja worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. De autoriteiten van Cambodja kunnen vragen om een zogenaamde choleraverklaring als je over land de grens passeert.

In sommige gebieden komt malaria voor. Voor actueel advies kunt u terecht op de website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil:In Cambodja is het zes uur uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Cambodja vijf uur later.

Taal: Het Khmer is de nationale taal van Cambodja en wordt door 90% van de bevolking gesproken. Andere talen die gesproken worden zijn Vietnamees, Chinees en in de toeristische sector Engels.

Klimaat: Cambodja heeft een tropisch klimaat dat bepaald wordt door de zuidwest-moesson en de noordoost-moesson.

Vanaf mei tot en met oktober valt de nodige neerslag.

De wintermaanden, vanaf oktober tot en met februari, vormen een koelere en drogere periode en zijn zeer geschikt om het land te bezoeken.