Brazilië

Brazilië is het land van het Amazone gebied, Rio de Janeiro en de watervallen van Foz de Iguacu. Maar ook van het koloniale Salvador de Bahia, het carnaval en natuurlijk de kilometers lange zandstranden.

Brazilië heeft zijn eigen charme en cultuur en is met geen ander land te vergelijken.

Rio de Janeiro is bekend om haar prachtige stranden, het feestelijke carnaval en het indrukwekkende beeld van Christus de Verlosser.  Het  spierwitte beeld is 38 meter hoog en kijkt vanaf een hoge bergtop uit over Rio. Om er te komen moet je met een treintje de berg op en daarna nog een klein stukje de trap op.
Een leuke buurt om te bezoeken is Lapa. Dit ligt in het centrum van de stad en  is beroemd vanwege de vele historische monumenten en het bruisende nachtleven. Vergeet niet een kijkje te nemen bij Escadaria Selarón, een kleurrijke trap die is versierd met honderden tegeltjes.

De stad is ook berucht om zijn vele sloppenwijken, de favelas en de bijbehorende criminaliteit. Verschillende organisaties bieden tours aan door de favelas met een lokale gids.

Salvador de Bahia is een prachtige koloniale stad. De stad heeft een mooi oud centrum vol met monumenten en gedenkplaatsen, maar ook fotogenieke straatjes en huisjes in alle kleuren van de regenboog.

De Foz do Iguaçu zijn volgens sommigen mensen de spectaculairste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Vanaf de Braziliaanse kant heb je zicht op het geweld van het vallende water over een breedte van 2,7 kilometer. Er storten meer dan 270 watervallen naar beneden. Ruim 80% van de watervallen liggen in Argentinië maar het is aan te raden om ze aan beide zijde te bewonderen. Dit kan ook met een boottocht of een helikoptervlucht.

Op avontuur in het Amazonegebied

De Amazone is met zijn 6500 kilometer een van de langste rivieren ter wereld. In het omliggende regenwoud vind je een ongekende hoeveelheid planten, dieren en inheemse volksstammen. De stad Manaus in het noord westen van Brazilië  is vaak het begin en eindpunt van een cruise over de Amazone, maar is ook de moeite om een paar dagen te verblijven.

Op de Amazone kan je riviercruises maken van een paar dagen tot een paar weken. Kijk goed uit waar je een riviercruise boekt want er is heel veel kwaliteit verschil in de schepen.

De Pantanal ligt in het westen van Brazilië en is het grootste draslandgebied ter wereld.

Er is een noordelijke en een zuidelijke Pantanal. Het noordelijke gebied ligt bij de stad Cuiabá. Dit is een grote stad met een mix van moderne en koloniale gebouwen. En het Zuidelijke Pantanal ligt bij de iets kleinere, moderne stad Campo Grande met veel meren en rivieren.

Noord Oost Brazilië

In Noord Oost Brazilië vind je geweldige strandbestemmingen zoals Fortaleze, Natal en Recife. Een aanrader is het voormalige hippie dorp Pipa, waar je gezellige smalle straatjes vindt met restaurants en bars en mooie gezellige stranden. Voor de rust en natuurzoekers ligt op kleine afstand van Pipa het rustieke dorpje Tibau do Sul.

Lijkt een vakantie naar Brazilië je wel wat. Vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De officiële munteenheid van Brazilië is de Real

Reisdocumenten:  voor Brazilië heb je geen  visum nodig. Wel moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkeer in Nederland. Bij aankomst in Brazilië krijg je een inreis bewijs dat je bij vertrek weer moet afgeven. Bewaar dit bewijs dus goed.

Vaccinaties:  Voor Brazilië worden de volgende Inentingen aanbevolen DTP, tyfus en gele koorts. Deze zijn niet verplicht.  Als je naar het Amazonegebied reist worden malariatabletten aangeraden. Voor actueel advies kan je terecht op de website van Thuisvaccinaties .

Tijdverschil:  het is in Brazilië 3 tot 6 uur vroeger

Taal: de officiële taal in Brazilië is Portugees

Klimaat: Brazilië is een groot land met verschillende klimaten

Tiqets