Bonaire

Bonaire is een topbestemming voor liefhebbers van duiken, snorkelen en surfen maar ook voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Nergens anders is een vakantie zo eenvoudig als op Bonaire. De warme, vriendelijke bevolking verwelkomt je graag op het eiland. Het motto van het eiland is "Once a Visitor Always a Friend"

Kralendijk hoofdstad van Bonaire

Kralendijk is de hoofdstad en de belangrijkste haven van het eiland.  Het heeft een levendig en kleurrijk Caribisch centrum. Van november tot april is het extra druk in Kralendijk want dan liggen er cruiseschepen aan de Noord of Zuid Pier. In de stad vind je een aantal bezienswaardigheden zoals het oude monumentale gezaghebbershuis en het 400 jaar oude Fort Oranje. Kaya Grandi is de belangrijkste winkelstraat in Kralendijk en Kaya Craane is de boulevard met restaurants, cafés en barretjes.

Rincon is het oudste dorp van het eiland, maar ook van  Caribisch Nederland. Vroeger woonde hier de slaven die in de zoutpannen aan het werk waren. Tegenwoordig is Rincon het Culturele centrum van het eiland. De Willemstoren is de eerste vuurtoren van Bonaire. Deze werd gebouwd in 1837 .

Wie Bonaire bezoekt, kan niet om de flamingo heen. De zalmroze vogel is uitgegroeid tot hét symbool van het eiland. Het pekelmeer is niet toegankelijk voor bezoekers, omdat de flamingo nu eenmaal erg op zijn rust is gesteld. Maar je kan ze vanaf de kant van de weg vaak prima spotten. De flamingo is ook te spotten bij het Gotomeer, Slagbaai, Playa Funchi of andere zoutmeren.

Andere interessante bezienswaardigheden zijn o.a. de mangrovebossen, de zoutpannen, de slavenhutten, grotten en Lac Bay grootste lagune van de ABC eilanden.  Verder kan je op het eiland heerlijk wandelen, fietsen, diepzeevissen, vogels spotten en natuurlijk windsurfen, snorkelen en duiken.

Duiken op Bonaire

Meer dan 20% van Bonaire en 100% van al het water rondom het eiland en Klein Bonaire zijn Nationaal Park. Het Bonaire Marine Park is dus beschermd gebied. Voordat je gaat zwemmen, snorkelen of duiken heb je een Nature Tag nodig.
De Nature Tag kan je online aan schaffen op de website van Stinapa 
Op het eiland zelf zijn 63 officiële duikplekken en op Klein Bonaire nog 26. Hiervan zijn 54 kantduikplekken.

 Stranden op Bonaire

Ondanks dat het eiland klein is heeft het meer dan 22 mooie stranden.  Houd je van rust bezoek dan Playa Frans in het Noorden van het eiland of de koraaltuinen van Boka Slagbaai waar je ook heerlijk kan lunchen na het snorkelen.  In het zuidoosten midden in de mangroves vind je Lac Cai en Sorobon Beach. Deze stranden zijn zeer geliefd bij families. Atlantis beach ook wel Kite beach genoemd is de thuisbasis voor kitesurfers. Dan zijn er in het zuidwesten nog wat kleinere stranden zoals Pink Beach en Bachelors Beach. Vlakbij Kralendijk vind je Flamingo Beach,  Chachacha, Te Amo Beach en Donkey Beach. Meer in het Noorden ligt het strand van 1000 steps hier moet je 1000 kalkstenen traptreden naar beneden voordat je bij een strand komt waar je regelmatig schildpadden kunt zien tijdens het snorkelen of duiken.

Washington Slagbaai National Park

Dit Nationaal park ligt in het Noorden van het eiland. Dit bergachtige gebied bestaat uit cactuswouden, rotsformaties, zoutmeren, kalksteengrotten, zandduinen en aloëvelden. Je vindt hier veel bijzondere planten en dieren. Zoals hagedissen, leguanen, vogels, geiten, ezels en zeeschildpadden. Het Gotomeer behoort ook tot dit national park. In dit zoutwatermeer leven veel flamingo’s. De Brandaris is met zijn 241 M de hoogste berg. Via de Subi Brandaris Trail kan je in ongeveer 45 minuten de berg beklimmen. In het park vind je verschillende wandelroutes, maar je kan ook met de mountainbike of de auto het park ontdekken.

Bonaire is heel goed te combineren met Aruba of Curacao

Wil je graag zelf op vakantie naar Bonaire vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Valuta: Op Bonaire wordt betaald met Amerikaanse Dollar.

Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht bij een bezoek aan Bonaire. Alleen gele koorts is verplicht als je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest.  Voor actuele advies kan je terecht op de website van Thuisvaccinaties

Reisdocumenten: voor Bonaire heb je een geldig paspoort nodig wat nog minimaal 3 maanden geldig moet zijn. Kijk voor het laatste inreisnieuws op deze website 

Taal: Op Bonaire worden 2 officiële talen gesproken Nederlands en Papiamento.

Elektriciteit: De netspanning op Bonaire is 127 volt/50 hertz en stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met platte polen (Amerikaans)

Tip: neem koraalvriendelijke zonnebrandcreme mee (zonder oxybenzone) ter bescherming van het koraal.