Bonaire voor een relaxte vakantieBonaire voor een relaxte vakantie

Ben je op zoek naar een relaxte vakantie in de Caribbean! Denk dan eens aan Bonaire. Vorig jaar was ik voor de 2e keer op Bonaire. En ik blijf het een fantastisch eiland vinden met een relaxte sfeer. Op Bonaire heb je wel een auto nodig en ik adviseer ook om deze van te voren te reserveren. Een scooter is ook erg leuk om mee rond te rijden maar nog leuker is om voor een paar dagen een golfkarretje te huren. Je ziet ze overal op het eiland rijden. Alleen als je Washington slagbaai park wil bezoeken heb je echt een 4wd nodig. Dit park is echt een must do als je op Bonaire bent. Neem wel de lange route dan zie je de meeste dingen. Zorg dat je vroeg in het park ben dan is het nog niet zo warm en minder druk. Ga daarna lunchen bij Posada Para Mira in Rincon en breng een bezoek aan de Cadushy distillery om rum en likeur te proeven. Op de weg van Rincon naar Kralendijk kan je een stop maken bij Seru Largu. hiervandaan heb je een mooi uitzicht over het eiland. 

Duiken en snorkelen op Bonaire

Natuurlijk kan je op Bonaire perfect duiken en snorkelen. Het eiland heeft niet voor niks de naam Divers Paradis. Er zijn heel veel duikscholen en een aantal hebben ook een drive thru om duikflessen op te halen voor als je zelf een kantduik wil gaan maken. Er zijn 86 plekken waar je als duiker zo het water in kan lopen. Als je op Bonaire wil gaan duiken of snorkelen moet je van tevoren bij Stinapa een nature key aanschaffen van 40 dollar dit geld wordt gebruikt om het koraal te onderhouden . Een populaire duik/snorkel plek is 1000 steps hier heb je meeste kans om schildpadden te spotten. Bij Ti Amo Beach kan je heel goed snorkelen 🤿 en genieten van de zonsondergang. Hier staan twee foodtrucks met heerlijk eten. Bij stoked foodtrucks kan je geniet van een heerlijke mango burger. Op dit strand komen ook families en vrienden  bij elkaar om lekker te barbecueën. 

Accommodaties op Bonaire

Op Bonaire zijn de afgelopen jaren veel nieuwe accommodaties bijgekomen. Zoals Delfins met restaurant Bras en Boer, resort Bonaire en chogogo Bonaire. Van der valk is bezig met een grote verbouwing en dat gaat zeker heel mooi worden. Een leuke en sfeervolle accommodatie vind ik Divi Bonaire met zijn vrolijke Caribische kleuren. Dit resort biedt zijn gasten alles wat ze nodig hebben en je zit zo in het centrum van Kralendijk. Een andere wat duurdere romantische accommodatie is Harbour Village. Zoek je rust en een relaxte vakantie op het mooiste strand van Bonaire dan moet je bij Harbour Village zijn. In  Kralendijk vindt je veel leuke betaalbare restaurants.

Wat is er verder te doen op Bonaire

Aan de zuidkant van het eiland vindt je de zoutpannen en de gele en witte slavenhuisjes. Ook erg leuk om een dagje door te brengen is bij Sorobon. Hier kan je windsurfen en zijn meerdere strandtenten waar je een dagje kan genieten van de relaxte sfeer. Vlakbij Sorobon liggen de mangrove waar je een kajak tour kan maken. En met de watertaxi kan je naar Klein Bonaire . Op het eiland vind je veel flamingo’s, ezels en leguanen.

Wij hebben genoten van de relaxte sfeer van het eiland en gaan zeker nog een keer terug.  Ben je op zoek naar een relaxte vakantie denk dan eens aan Bonaire. Of maak een combi met Aruba of Curacao.
Ik help je graag bij het boeken van je vakantie naar Bonaire.

Tags:

Leuk artikel? Deel het