Valencia is door de brede stranden, vele gezellig bars en pittoreske pleinen een typisch mediterrane badplaats. Deze op twee na grootste stad van Spanje is door de combinatie van strand, natuur, cultuur en evenementen de perfecte stad voor een citybreak.

De stad ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Costa del Azahar, aan de Middelandse zee.  De meeste bezienswaardigheden van Valencia bevinden zich in het oude centrum en zijn het beste te voet te verkennen

Toeristische hoogtepunten in Valencia

-Het Plaza de la Virgin is één van de mooiste pleinen in het centrum van Valencia, waar het vooral s’avonds erg gezellig is. Hier vindt u veel terrassen maar ook gebouwen zoals de kathedraal en het gotische Palau de la Generalitat.

-In La Seu, de kathedraal van Valencia uit de 13e eeuw, komen de romaanse, gotische en barokke bouwstijl terug. In het museum is ook de Heilige Graal te vinden, de beker waaruit Jezus zou hebben gedronken tijdens het laatste avondmaal. Beklim ook eens de achthoekige klokkentoren naast de kathedraal, de Torre de Miguelete.

-Op de plek waar vroeger de Turia rivier door de stad stroomde, ligt nu een 10 km lange tuin. De Turia Tuinen lopen vanaf het Cabecera Park naar de stad. In de tuinen is van alles te zien zoals bijvoorbeeld de Puente de las Flores en Gulliver, een reusachting speelobject.

-Het Palau de la Muica behoort tot de beste auditoria in Europa. Het gebouw ligt naast de Turia Tuinen en is één van de meest kenmerkende bouwwerken van Valencia. Het muziekpaleis is perfect geïntegreerd in de omliggende tuinen.

-De enorme Torres de Serreanos is een imposante stenen poort en triomfboog. Deze 14e eeuwse toren is goed bewaard gebleven.

-De Lonja de la Seda is de oude zijdebeurs aan de Plaza del Mercado. Het gebouw in laatgotische stijl, lijkt op een kasteel en bestaat onder andere uit een contractzaal, een binnenplaats met sinaasappelbomen en een markttribunaal. Tegenover de Lonja ligt de Mercado Central, de indrukwekkende versmarkt van Valencia.

-La Ciudad de las Artes y las Ciencia bestaat uit 5 delen, waaronder een groot zeeaquarium(het Oceanográfico), diverse musea en het multipurpose complex Agora.

Stranden 

Valencia heeft drie stranden Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Ze zijn met elkaar verbonden via een boulevard met veel restaurants en cafeetjes. Op de boulevard kunt u uitstekend fietsen, wandelen en skaten. Aan het Malvarossa strand vindt u restaurant La Pepica het favoriete restaurant van Ernest Hemmingway.

Valencia is de geboorteplaats van de paella. Maar liefst dertig procent van de Spaanse rijst komt uit de provincie Valencia en er is een speciale rijstroute. Bezoek één van de tapasbars en probeer eens een Agua de Valencia (cocktail met verse sinaasappelsap en cava) of horchata (melkachtig drankje gemaakt van noten). Santa Catalina is de oudste horchateriá van de stad.

Een echt wijn uit deze regio is de Mistela.

Fietsen in Valencia met een Nederlandstalige gids

Valencia, een stad aan de Costa Brava, wordt beschouwd als de stad waar de Paella vandaan komt. Na een highlights fietstour door de stad is Paella eten ook erg leuk om te doen! Maar eerst neemt de Nederlandse gids je mee door het centrum van Valencia. Zo komen we langs het rivierbed van de Turia, welke nu omgetoverd is tot een park en Torres de Serranos. Maar ook de vele andere bezienswaardigheden slaan we niet over. Tijdens de tour is er ook genoeg tijd om foto´s te maken. De tour is geschikt voor
iedereen!

Er zijn verschillende fietstours te boeken klik op de button en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Wilt u een stedentrip boeken naar Valencia! Vraag dan een reisvoorstel aan. 

Boek hier uw fietstour      Reisvoorstel aanvragen

 

 

Valencia