Tunesië biedt behalve zon, zee en strand ook een prachtige cultuur en veel archeologische plaatsen.

Deze prachtige vakantiebestemming ligt op nog geen 3 uur vliegen. Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming.

In de Hoofdstad Tunis vindt u Arabische, Moorse, Spaanse en Romeinse invloeden. In de medina kunt u af dingen op mozaïeken potjes en bezoekt u de Grande Mosquée. 

Badplaatsen

De badplaats Sousse zal u veel van de Tunesische Arabische cultuur laten beleven. Zoekt u een modernere badplaats dan moet u in Hammamet zijn. Hammamet is ook een goed uitgaanspunt voor excursies naar Tunis, het oude Carthago en het schilderachtige dorpje Sidi Bou Said.

Skanes ligt tussen Monastir en Sousse en is een rustige moderne badplaatsen winkeltjes, barretjes en discotheken. 

Nabeul is een kleine stad en het centrum van de pottenbakkerij en keramiekkunst. Ook vindt u hier de kamelenmarkt, hier wordt van alles verkocht behalve kamelen. 

Bent u in de buurt van het dorp Matmata dan veranderd de omgeving in een soort maanlandschap. Dit dorp is  beroemd geworden als decor van Star Wars-films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen.

Tunesië is de perfecte bestemming voor uw vakantie! 

Veel reisorganisaties zoals Thomas Cook, Corendon en TUI bieden in de zomer van 2019 Tunesië weer aan.  Wilt u zelf op vakantie naar Tunesië vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

Geld:
De Tunesische munteenheid is de Tunesische Dinar.

Reisdocumenten:
Voor Tunesië heeft u geen visum nodig en uw paspoort moet bij terug komst in Nederland nog geldig zijn.

Vaccinaties:
Voor Tunesië zijn in principe geen inentingen verplicht. Kijk voor een actueel advies op de website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: In Tunesië is geen tijdverschil met Nederland

Taal:

De officiële taal in Tunesië is Arabisch, waarvan de gesproken vorm sterk afwijkt van de geschreven taal. De spreektaal in Tunesië is een Arabisch dialect welke afhankelijk van de regio wat kan verschillen. Door de Franse bezetting wordt het Frans nog veel gebruikt in het bestuur en de handel. Verder spreekt vooral de jongere generatie goed Engels.

Klimaat: 

Tunesië staat onder invloed van de Middellandse Zee, de Sahara en het Atlasgebergte. Hierdoor kent het land dan ook drie klimaatzones: het noorden heeft een Middellandse zeeklimaat, het zuiden kent het warme woestijnklimaat en in het midden heerst het koelere en nattere steppeklimaat. In de zomermaanden bent u verzekerd van warm weer in Tunesië. Regen komt haast niet voor en in de zomer liggen de maximumtemperaturen aan de Middellandse zee gemiddeld tussen de 30 en 35 graden.

Tunesië