Thailand het “land van de glimlach” is erg populair. Steeds meer reizigers gaan naar Azië en brengen een bezoek aan Thailand.

Het land heeft veel te bieden zoals prachtige boeddhistische tempels, geweldige stranden, prima uitgaansleven, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Het reizen door Thailand is goed te doen met binnenlandse vluchten, treinen en verschillende busdiensten.

De meeste reizigers starten in de hoofdstad Bangkok. Een must see is het Grand Palace, het voormalige koninklijke paleis. Binnen dit complex vind u de tempel Wat Phra Kaew met zijn beroemde smaragdgroene Boeddha. Wat Pho is de oudste en grootste tempel in Bangkok. Hier vind u de grote liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Het beeld is geheel versierd met bladgoud. Een fietstocht bijvoorbeeld met Ko van Kessel door Bangkok is een must do als u in Bangkok bent. 

Noord-Thailand

Noord-Thailand staat bekend om de gastvrije bevolking en de bergstammen die hier wonen zoals de bekende ‘longnecks’die tientalen ringen om hun nek dragen. Chiang Mai ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd is de belangrijkste stad in het Noorden. Hier kunt u iedere avond de Night Bazar bezoeken. Chiang Rai ligt vlakbij het drielandenpunt van Thailand, Laos en Myanmar (de Gouden Driehoek). 
U kunt in het Noorden een boottocht maken op de Mekong, of bezoek de warmwaterbronnen van Mae Chan.  In het Noorden vindt u wat meer avontuur,   hier kunt u fietstochten maken, raften op de rivier, hiken of meewerken in een olifantenkamp

Midden-Thailand

De grootste bezienswaardigheid hier is de oude hoofdstad Ayutthaya. Dit historische park met de vele tempelruïnes staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Veel mensen bezoeken ook de drijvende markt Ratchaburi Damnoen Saduak op ongeveer 80 km van Bangkok. Op de smalle kanalen bieden kooplui vanuit houten bootjes hun koopwaar aan.
TIP als u de grootste drukte wilt vermijden, ga dan zo vroeg mogelijk. Vergeet Kanchanaburi niet hier ligt de bridge over the River Kwai, de Birma spoorweg en de geallieerde erebegraafplaatsen. Ook de Erawan watervallen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Zuid-Thailand

In het zuiden vindt u paradijselijke eilanden met witte stranden, palmbomen en een turquoise zee. De perfecte bestemming voor zon, zee en strandliefhebbers. Het schiereiland Phuket en Koh Samui zijn de meest populaire bestemmingen in het zuiden. Het eiland Koh Phangan is geliefd bij backpackers en bekend vanwege de maandelijkse Full Moon party. 

Het Elephant Nature Park is één van de meest diervriendelijke parken van Thailand. Maak kennis met de olifanten, help mee met het voeren en wassen van deze dieren. Deze olifanten zijn gered uit nare situaties en worden nu in liefdevol verzorgd door een team van oppassers.

Thailand is een prima bestemming voor een rondreis dit kan georganiseerd of een op maat gemaakte reis die aangepast is naar uw wensen. Natuurlijk kunt u ook gaan eilandhoppen en genieten van de mooie bounty stranden op de eilanden. 

Wist u dat Thailand ook een perfecte bestemming is om rond te reizen met kinderen. 

Meer weten of een reis boeken vraag dan een reisvoorstel aan. Of boek zelf u rondreis bij een vertrouwde reisorganisatie waar ik mee samenwerk.

  Reisvoorstel aanvragen   Zelf rondreis boeken

 

Geld: de munteenheid van Thailand is de Thaise Baht

Reisdocumenten: Voor een bezoek aan Thailand is een paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is

Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht bij een bezoek aan Thailand, maar het is aan te raden een inenting te nemen tegen DTP en Hepatitus A te nemen. Voor actuele advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties terecht.

Tijdverschil: In Thailand is het in de zomer 5 uur later en in de winter 6 uur later

Gewoontes van de Thai: In Thailand wordt verwacht dat als u een huis binnengaat u uw schoenen uitdoet
Wilt u iemand op de Thaise manier begroeten dan plaatst u uw handen tegen elkaar (met de vingers naar boven wijzend) en maakt een kleine buiging.

Bangkok Thailand