Tanzania is wereldberoemd door zijn wildparken en door de enorme variëteit aan wilde dieren het ultieme safari land!

Het land heeft beroemde wildparken, waaronder het Serengeti National Park. Met meer dan drie miljoen dieren die op de savannes van het park leven heeft u een grote kans om de ‘Big Five’ te zien. Ook voor vogelliefhebbers is Tanzania een perfecte bestemming er leven ruim vijfhonderd soorten vogels in het park. Serengeti is vooral bekend om de jaarlijkse “Grote Migratie” die tussen Serengeti en Masai Mara in Kenia plaatsvindt. Tijdens de migratie trekken zo’n anderhalf miljoen gnoes en zebra’s de grens over, wat een onvergetelijk beeld oplevert.

In Tanzania vindt u ook de hoogste berg van Afrika Mount Kilimanjaro. De top van deze berg, die 5896 meter hoog is, is bedekt met sneeuw.

Uw reis door Tanzania kunt eindigen op de prachtige stranden van Zanzibar? Dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten heeft Zanzibar een interessante mengeling van geschiedenis en bewoners. De hagelwitte stranden en de goede duiklocaties maken Zanzibar tot een ideale strandbestemming. Lees hier meer over Zanzibar.

Wilt u een reis naar Tanzania of Zanzibar maken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen