Suriname heeft een exotische mix van culturen, een ongerepte jungle, brede rivieren, bergen en volop mogelijkheden om helemaal off the beaten track te gaan maar toch wordt er gewoon Nederlands gesproken.

Suriname is een tropisch Zuid Amerikaans land dat grotendeels bestaat uit natuur die we in Nederland niet kennen, maar heeft dankzij de eeuwenoude connectie met Nederland overal herkenningspunten.  Overal ziet u sporen van de Nederlandse koloniale tijd. Breng eens een bezoek aan het openluchtmuseum bij fort Nieuw Amsterdam

Suriname heeft een bijzondere combinatie van cultuur en onaangetaste natuur die je nergens ander vindt.  Als u Suriname voor het eerst bezoekt zult u verrast worden door de mix van culturen. In Paramaribo leven mensen van alle denkbare culturen en religies naast en met elkaar.  Naast de moskee staat een synagoge op nog geen paar honderd meter afstand. In Suriname is er geen haan die daar naar kraait.

Het historisch centrum van Paramaribo staat sinds 2002 op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De gebouwen in dit deel van Paramaribo zijn geheel van hout gemaakt en tonen de vele verschillende culturen zien die zich hier in al die jaren gevestigd hebben

Het bos

Als u naar Suriname gaat zou ik zeker aanraden ‘het bos’ in te gaan, zoals ze in Suriname zeggen. U kunt georganiseerd het binnenland in gaan maar ook individueel dit is erg leuk als u in contact wilt komen met de lokale bevolking. Neem een lokaal busje vanuit de Saramaccastraat in Paramaribo en ga naar Atjoni. Daar kunt u met een korjaal naar een van de resorts aan de Suriname rivier kunt reizen. Wel verstandig om van te voren te reserveren in de resorts.

Ook een leuke dagexcursie vanuit Paramaribo is Brownsberg met zijn watervallen of het Brokopondo stuwmeer.  Een hele mooie ervaring is om te kijken hoe de schildpadden hun eieren leggen op het strand bij Matapica (dit kan alleen in het seizoen).

Bij Nickerie vindt u het natuurgebied Bigipan. Vanuit Nickerie kunt u ook met de ferry over varen naar het buurland Guyana.

Suriname is geen land voor mensen die een weekje aan het strand willen liggen, maar meer voor natuurliefhebbers of mensen die op een avontuurlijke manier het land willen ontdekken.  Sinds zomer 2017 biedt reisorganisatie TUI ook diverse pakketreizen aan. U kunt een georganiseerde rondreis boeken maar het is ook heel goed te doen om zelf rond te reizen zoals ik zelf heb gedaan. Uiteraard kan ik u hierbij adviseren. 

Ook met kinderen is Suriname een geweldige bestemming bij Fox kan ik bijvoorbeeld de privé familierondreis Kano’s en Kaaimannen adviseren. Het is ook nog mogelijk om deze reis te verlengen op Curacao

Wilt u ook naar Suriname neem dan contact met mij op of vraag een reisvoorstel aan of bekijk het aanbod van TUI. 

 

Reisvoorstel aanvragen

Paramaribo Suriname
Fort Nieuw Amsterdam Suriname
Monument ter nagedachtenis aan de 1e Javanen in Surinam