Sri Lanka het voormalige Ceylon is een perfecte bestemming voor uw strandvakantie, culturele ontdekkingsreis of actieve vakantie.

Het land bied historische ruïnes, monumenten, tempels en veel koloniale bouwwerken. Er ie een grote verscheidenheid aan exotische planten en dieren, bergen, valleien en watervallen. Sri Lanka is beroemd om zijn vele theetuinen. De vriendelijke en gastvrije bevolking verwelkomt u met de uitspraak “Ayubowan”wat welkom betekent. Door de vele tradities en de natuurlijke schoonheid wordt Sri Lanka ook wel de “parel in de Indische Oceaan’ genoemd.

In Sri Lanka vindt u maar liefst acht monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

De hoofdstad Colombo is de grootste stad van het land en ligt aan de westkust. De stad is een combinatie van moderne gebouwen en oude tradities. Het monument van de stad is de Lighthouse Clock Tower. 

Sigiriya Rock

Sigiriya is een van de plaatsen die op de werelderfgoed staat. Op de top van de Lion’s rock vindt u de ruïnes van de oude hoofdstad van koning Kassapa. Er staan oude muren, stenen banken, badden en allerlei trappen. Halverwege komt u op een plateau waar de trap naar de top is naast deze trap staan twee gigantische leeuwenpoten. Als u eenmaal bovenkomt is het uitzicht de moeite waard. 

leeuwenpoot Sigiriyarock

De theeplantages van Sri Lanka zijn wereldberoemd. Wilt u meer weten over de lokale theetraditie dan kunt u een bezoek brengen aan een theefabriek.  In de omgeving van Ella vindt u genoeg theeplantages en theefabrieken waar u een kijkje kunt nemen. Hier krijgt u een rondleiding langs het productieproces en kunt u de weg van de groene theeblaadjes volgen tot in je kopje.

Theepluksters omgeving Nuwara Eliya theeplantages

Nergens ter wereld maakt u zulke mooie treinreizen als in Sri Lanka . Bemachtig een plekje aan het raam, want het traject tussen Kandy en Ella is waanzinnig mooi. Het ene moment rijd u dwars door de rijstvelden, het volgende moment door berglandschappen en langs diepe ravijnen. De reis duurt ongeveer 7 uur, maar is de moeite waard.

De stad Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier kunt u het koninklijk paleis, de prachtige botanische tuinen en de Tempel van de Tand, de belangrijkste bedevaartplek van het land bezoeken.

tempel van de tand Kandy tempel van de tand Kandy lotus bloemen die geofferd worden

Lees hier mijn verslag van mijn rondreis door Sri Lanka in Oktober 2018

Wilt u meer weten over Sri Lanka of een reis boeken vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen   

Geld:De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse rupee

Reisdocumenten: Alle Nederlanders  hebben een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Hiervoor heeft u ook een geldig paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig dient te zijn. Tevens is een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka verplicht. Deze ‘Electronic Travel Authorization (ETA) dient u zelf voorafgaand aan uw reis naar Sri Lanka online aan te vragen op www.eta.gov.lk 
Met een ETA verkrijgt u  het visum van Sri Lanka bij aankomst. Bij de aanvraag van de ETA dient u 35 US$ met uw creditcard te betalen voor een double entry visum met een geldigheid van 30 dagen.

Vaccinaties: Er worden voor Sri Lanka vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Sri Lanka. Andere vaccinaties raad thuisvaccinatie alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Sri Lanka wilt verblijven. Raadpleeg de website van thuisvaccinaties  voor de laatste adviezen

Tijdverschil: Het tijdsverschil met Sri Lanka bedraagt in de winter 4,5 uur. In de zomer is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in de Benelux.

Riu Sri Lanka is het eerste Riu hotel in Azië en is geopend in Augustus 2016 in het zuidwesten van het eiland.

Het Hotel is geschikt voor families en verblijf is op basis van all inclusive. Er zijn 3 zwembaden, meerdere restaurants, een spa en een fitnessruimte. Er zijn veel verschillende soorten kamers van standaard kamers tot familiekamers en suites met jacuzzi. Er is uitgebreide animatie voor jong en oud.

Bekijk op youtube mijn filmpje over het Riu Sri Lanka  dan kunt u het op u gemak even bekijken

Wilt u meer weten over dit Riu hotel neem dan contact met mij op.

olifanten in Kaudulla National Park
Sigiriya Rock
stoepa in gouden tempel van Dambulla
De gouden rotstempel van Dambulla
Lokale truck