Sint Maarten is groen, glooiend en heeft prachtige baaien met azuurblauw water en is de culinaire hoofdstad van de Caribbean.

Begin September 2017 is Sint Maarten hard getroffen door orkaan Irma. Er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van het eiland maar voordat alles weer in de oude staat is kan nog jaren duren.

Sint  Maarten is een eiland dat bij twee landen tegelijk hoort, het bestaat uit een Franse en Nederlandse helft. Het eiland is 86 km2 groot waarvan 34 km2 aan Nederland toebehoort.

Sint Maarten heeft maar liefst 37 parelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en bounty eilandjes voor de kust. Het eiland staat ook bekend als culinaire hoofdstad van de Caribbean, met meer dan 400 toprestaurants.

Ook watersporters komen op het eiland niets tekort. Het is een geliefde bestemming voor zeilers en catamaran fans. Dankzij de rijke onderwaterwereld kunt u er fantastisch duiken en snorkelen. Ook diepzeevissen is er een populaire activiteit.

De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg. Dit is de ideale plek om te winkelen, fantastisch te eten en het bruisende nachtleven te ontdekken. In Great Bay varen de cruiseschepen elke dag aan en af. De plaats heeft maar vier hoofdstraten. De belangrijkste straten zijn Frontstreet en Backstreet  waar u eindeloos tax free kunt winkelen.

Sint Maarten is ook een uitstekende bestemming voor uw huwelijksreis of om te trouwen.

Op dit moment December 2018 is ongeveer de helft van de hotels weer geopend op Sint Maarten.Onder deze geopende hotels zijn het Holland House Beach Hotel, Divi Little Bay Resort, Simpson Bay Beach Resort, Oyster Bay Resorts en het Sonesta Ocean Point. Als het goed is wordt begin 2019 het Sonesta Maho Beach ook weer heropend. 

Sint Maarten is een populaire cruise bestemming en inmiddels is haven weer geheel hersteld na orkaan Irma. Dus de grote schepen die cruisen door het Caribisch gebied kunnen weer aanmeren. Op Sint Maarten is vooral het taxfree winkelgebied van Philipsburg erg in trek bij de cruise passagiers.

 Eilandhoppen

Samen met Saba en St. Eustatius behoort Sint Maarten tot de Bovenwindse eilanden. . Door de centrale ligging van het eiland kunt u makkelijk de omliggende eilanden bezoeken. U ‘hopt’ zo per boot of vliegtuig naar Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, St. Barths en Antigua.

Wilt u zelf op vakantie naar Sint Maarten of eiland hoppen vraag dan een reisvoorstel aan. 

 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Geld: De Antilliaanse gulden (ANG) is het officiële betaalmiddel op St. Maarten. Op het noordelijke (Franse) deel is de euro de officiële munt. De euro wordt op het Nederlandse deel echter ook geaccepteerd.

Reisdocumenten: Voor Sint maarten heeft u een geldig paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht bij een bezoek aan Sint Maarten. Kijk voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties terecht.

Tijdverschil: Op Sint Maarten is het ‘s zomers 6 uur en ‘s winters 5 uur vroeger dan in Nederland.

Taal: De officiële taal op Sint Maarten is Nederlands, maar de voertaal is Engels.

 

Sint Maarten