Sint Maarten is groen, glooiend en heeft prachtige baaien met azuurblauw water en is de culinaire hoofdstad van de Caribbean.

Sint  Maarten is een eiland dat bij twee landen tegelijk hoort, het bestaat uit een Franse en Nederlandse helft. Het eiland is 86 km2 groot waarvan 34 km2 aan Nederland toebehoort.

Sint Maarten heeft maar liefst 37 parelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en bounty eilandjes voor de kust. Het eiland staat ook bekend als culinaire hoofdstad van de Caribbean, met meer dan 400 toprestaurants.

Ook watersporters komen op het eiland niets tekort. Het is een geliefde bestemming voor zeilers en catamaran fans. Dankzij de rijke onderwaterwereld kunt u er fantastisch duiken en snorkelen. Ook diepzeevissen is er een populaire activiteit.

De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg. Dit is de ideale plek om te winkelen, fantastisch te eten en het bruisende nachtleven te ontdekken. In Great Bay varen de cruiseschepen elke dag aan en af. De plaats heeft maar vier hoofdstraten. De belangrijkste straat is Frontstreet, die langs de baai loopt en waar u eindeloos tax free kunt winkelen.

Sint Maarten is ook een uitstekende bestemming voor uw huwelijksreis of om te trouwen.

Op het eiland vindt u  sfeervolle kleine hotels maar ook luxe all inclusive resorts en villa’s direct aan het strand.  Bekende all inclusive hotels zijn Riu Palace St. Martin, Sonesta Maho Beach Resort, Sonesta Ocean Point en het Sonesta Great Bay beach Resort.

Eilandhoppen

Samen met Saba en St. Eustatius behoort Sint Maarten tot de Bovenwindse eilanden. . Door de centrale ligging van het eiland kunt u makkelijk de omliggende eilanden bezoeken. U ‘hopt’ zo per boot of vliegtuig naar Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, St. Barths en Antigua.

Wilt u meer algemene informatie over Sint Maarten klik dan hier 

 

 

 

Sint Maarten