Singaopore is het kleinste land van Zuid Oost Azië en veel mensen maken hier een tussenlanding onderweg naar hun vakantiebestemming in Azië of Indonesië.

Het  is een geweldige schone en veilige stad om een aantal dagen of een week te verblijven en de stad te ontdekken.
Hou rekening met de strenge regels die er gelden. Als u vuil op straat gooit, eet in de metro, een sigaret rookt of kauwgom eet op straat staat u een hoge boete te wachten.

Overal in de stad vindt u groen. Zoals Gardens by the Bay en het Sungei Buloh Wetland Reserve, een wild stuk natuur met aapjes, krokodillen, varanen, visarenden en vele andere vogels en reptielen in het mangrove bos. Maar ook op balkons en dakterrassen van gebouwen en  hotels wordt veel groen gebruikt.

Het openbaar vervoer in de stad werkt perfect. U kunt een speciale kaart kopen voor toeristen die is maximaal 72 uur geldig. Blijft u langer dan 72 uur koop dan een pas van EZ Link die net als de OV kaart in Nederland op te laden is bij apparaten.

In welke wijk u ook verblijft alles in de stad is snel bereikbaar met het uitgebreide metronetwerk

Changi Airport

De luchthaven van Singapore is één van de mooiste van de wereld. Op het dak van terminal 1 vindt u een cactus tuin en een zwembad met jacuzzi. Op het dak van terminal 2 is een zonnebloem en orchideeën tuin en op het dak van terminal 3 is een vlindertuin, een koi vijver en een bioscoop. Heeft u een stopover langer dan 6 uur dan kunt u gratis een stadstour maken van 2.5 uur dit kunt u boeken bij de speciale kiosken in de terminals.

Wat te doen in Singapore

Bezoek het koloniale centrum van de stad waar prachtige historische gebouwen staan zoals het bekende Raffles hotel, het Asian Civilisations Museum, de St. Andrews kathedraal, het standbeeld van Sir Stamford Raffles en de Victoria Concert Hall.

De Singapore River kronkelt dwars door de stad en langs de kades vindt u veel terrasjes, restaurants en winkelcentra’s.  Aan de noordzijde van de rivier vindt u Clarke Quay een  uitgaanscentrum wat erg populair is bij  expats, toeristen en locals.

 

De Merlion is het symbool van de stad. Het lichaam van een vis en het hoofd van een leeuw. De bijnaam van de stad is Lion city.

Clarke Quay Merlion Singapore 

Mensen die van winkelen houden zijn in Singapore op de juiste plek, in elke wijk vindt u wel een groot winkelcentrum. Ook liefhebbers van lekker eten komen niks te kort van een Michelin restaurant in Chinatown tot de duurste restaurants in Marine Bay er is voor iedereen wel wat wils.

Wijken die u moet bezoeken tijdens u verblijf in Singapore zijn Chinatown, Clarke Quay, Kampong Glam en Marina Bay. 

Sentosa Eiland

Sentosa is het op drie na grootste eiland van Singapore. Het is het meest zuidelijk puntje van Azië. Hier vindt u diverse attractieparken zoals de Universal Studios, restaurants, bars, winkels en diverse hotels van grote ketens.
Het is een echt vakantie eiland voor locals en toeriste en heeft ook verschillende stranden en zwembaden. 

Lees meer in mijn bericht een must do in Singapore over wat u allemaal kunt doen tijdens een paar dagen in deze mooie stad. 

Meer weten of een reis boeken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

 

Geld: de munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar

Talen: De officiële talen van Singapore zijn Engels, Chinees, Maleis en Tamil.

Reisdocumenten: Voor een bezoek aan Singapore is een paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij aankomst krijgt u gratis een tijdelijk visum. U moet ook in het bezit zijn van een geldig doorreis of retourticket.

Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht bij een bezoek aan Singapore maar het is aan te raden een inenting te nemen tegen DTP en Hepatitus A te nemen. Voor actuele advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties terecht.

Tijdverschil: In Singapore is het in de zomer 6 uur later en in de winter 7 uur later

Gardens by the Bay
Merlion Singapore
Clarke Quay Singapore
Sultan Mosque
Marina Bay Sands Singapore
Buddha Tooth Relic Temple
Kampong Glam