Senegal heeft als vakantieland veel te bieden met zijn 750 km lange kuststrook, rijke geschiedenis en cultuur.

Het land wat bij iedereen bekend is door de Dakar-ralley. De hoofdstad Dakar is een levendige stad. Op twee kilometer van Dakar ligt het eiland Gorée wat zeker een bezoek waard is als u in Senegal bent. Op het eiland vindt u mooie koloniale huizen en smalle straatjes. Het belangrijkste monument is het roze slavenhuis La Maison des esclaves.

Op een uur rijden van Dakar ligt het roze meer, de kleur wordt veroorzaakt door een bacteriën, die produceert een rood pigment om het zonlicht te absorberen, waardoor het meer een unieke roze kleur krijgt.

Voor een strandvakantie gaat u naar Saly, een populaire badplaats aan de Petite Côte Senegal of naar de witte zandstranden van Somone.

Joal-Fadiout is een dorpje aan de westkust van Senegal. Het vormt het einde van de Petite Côte. Joal is gelegen op het vasteland, terwijl Fadiout op een schelpen eilandje ligt dat via twee bruggen verbonden is met het vasteland. Joal-Fadiout is bekend vanwege de graanschuren op palen in het water en de enorme katholieke en islamitische begraafplaats.

In Senegal kunt u op safari in het Bandia Game Reserve hier vindt u niet de Big Five maar er zijn genoeg dieren te spotten. Zoals de giraffen, buffels, zebra’s, aapjes en veel verschillende vogelsoorten. 

Het is maar zes uur vliegen naar Senegal en er is maar één uur tijdverschil zodat u geen last heeft van een jetlag. Sinds 2015 is er voor Nederlanders geen visumplicht meer. 
Sinds eind 2017 is de nieuwe internationale luchthaven Blaise Diange in gebruik genomen. Hierdoor is de transfertijd naar de bekende badplaats aanzienlijk korter geworden. 

Senegal wordt aangeboden door TUI en Neckerman als winterzon bestemming. Uit eigen ervaring kan ik u er alles over vertellen.

Reisvoorstel aanvragen

Cultuur
Het land staat bekend als land van de ‘teranga’, gastvrijheid. De inwoners van Senegal zijn zeer gastvrij en vriendelijk. De bevolking heeft alle tijd, wachten en geduld zitten geworteld in de cultuur van het land. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Religie
Senegal is een islamitisch land. Ongeveer 95 procent van de bevolking behoort tot de islam. De overige vijf procent behoort tot een andere religie.

Tijdverschil

In Senegal is het in de winter 1 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer bedraagt het tijdsverschil twee uur.

Reisdocumenten & visa

U dient over een paspoort te beschikken dat na aankomst nog 6 maanden geldig is (met 1 lege visumpagina).
U heeft geen visum nodig.

Taal: De voertaal in Senegal is Frans

Gezondheid

Raadpleeg de website van Thuisvaccinatie voor de laatste gezondheidsadviezen

Ile de Goree Senegal
Het eiland Ile de Goree Senegal
Bandia Game Reserve
Pink Lake Senegal
Bandia Game Reserve Senegal
bezoek schooltje Senegal
Dorpje Pink Lake Senegal
Joal Fadiouth Schelpeneiland
Senegal Pink Lake