Rome is één van de oudste en mooiste steden van Europa en de hoofdstad van Italië. Ga lekker uit eten in de sfeervolle wijk Trastevere, gooi een muntje in de beroemde Trevi fontein en bezoek al de indrukwekkende historische gebouwen en ruïnes.

De stad is één groot openluchtmuseum, elke hoek van de straat laat weer een verrassende blik op het verleden zien. Kerken, hotels, musea, fonteinen en obelisken bieden een blik op het oude, keizerlijke Rome.

Bezienswaardigheden

Colosseum 

Het Colosseum was vroeger een arena en werd  gebouwd om het Romeinse volk met gladiatoren gevechten te vermaken. Er was plaats voor ongeveer 60.000 mensen. Onder de arena ligt een gangenstelsel waar vroeger de gladiatoren en dieren rondliepen voordat ze de arena betraden. Deze kunt u nu nog bezoeken hou er rekening mee dat het er erg druk kan zijn. 

Forum Romanum

Het Forum Romanum een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Rome. De indrukwekkende resten van de tempels liggen tussen het Colosseum en Piazza Venezia.

Pantheon 

Het Pantheon is het hart van Rome,  de stad is er echt omheen gebouwd. De oorspronkelijke tempel dateert uit 27 voor christus en wordt tegenwoordig gebruikt als rooms-katholieke basiliek.

Spaanse trappen

De Spaanse trappen zijn misschien wel de bekendste trappen ter wereld. De trappen verbinden het Piazza di Spagna met de hoger gelegen kerk Trinita dei Monti. Zowel toeristen als local brengen hier menig uur door als het mooi weer is. 

Trevifontein               

De Trevifontein ligt aan het plein Piazza di Trevi en  vormde het toneel van een beroemde scène uit de film ‘La Dolce Vita’ en draagt een legende met zich mee. Wanneer u met uw rug naar de fontein met uw rechterhand een muntje over uw linkerschouder gooit, zult u nog eens terugkomen in Rome.

Vaticaanstad

En dan is er natuurlijk ook nog het Vaticaan, een stadstaat in een stad, het kleinste staatje ter wereld. Sinds 1929 is het een ministaatje met een een eigen postkantoor, pauselijke garde, radiostation, dagblad, uitgeverij, winkels en de pauselijke kantoren. Bezoek de Sint-Pieter, de Sixtijnse Kapel met wereldberoemde fresco’s van Michelangelo en de Vaticaanse Musea, met Rome’s grootste en indrukwekkendste beelden en schilderijencollecties.

Uit eten gaan in Rome

Italië staat bekend om zijn heerlijke eten zoals pizza’s, pasta’s, wijn, kazen en natuurlijk het Italiaanse ijs. In Rome zijn er veel plekken waar u heerlijk uit eten kunt gaan. U kunt kiezen voor dure restaurants maar er zijn ook genoeg leuke kleine restaurants. Populaire wijken om uit eten te gaan zijn Piazza Navona, Trastevere en rondom de Spaanse trappen.

Wilt u een stedentrip maken naar Rome! Vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

Spaanse trappen Rome