Ras Al Khaimah ligt tussen het Hajar-gebergte en de Arabische golf en op 45 minuten rijden van de luchthaven van Dubai.
Het emiraat heeft een 64 kilometer lange kustlijn, een uniek woestijnlandschap en de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten. Het uitzicht vanop de Jebel Jais, de hoogste top van de VAE, is adembenemend en de temperatuur is hier 10 graden koeler! De langste zipline ter wereld 2.83 km lang, de Jebel Jais Flight is een bucketlist ervaring.

Het Emiraat heeft een zeer divers landschap en biedt een breed palet aan activiteiten dankzij de natuurlijke kustlijn, de weelderige mangroves, de terracottakleurige woestijn en het hoge Hajar gebergte tegen de grens met Oman. Ras Al Khaimah heeft een lange geschiedenis, en dat ziet u duidelijk terug wanneer u het binnenland één van  de archeologische sites bezoekt en kennismaakt met de cultuur van het emiraat.

​Zo is een bezoek aan het Dhayah Fort de moeite waard. Het fort ligt midden in een palmbos en staat hier al honderden jaren. Vanaf de top heeft u  een prachtig uitzicht over het emiraat.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Ras Al Khaimah bezoek dan het Nationaal Museum. Dit museum bevindt zich in een voormalig fort dat werd gebouwd als verdediging in de strijd tegen de Britten tussen 1809 en 1819. Sinds 1987 is hier een museum dat de beste introductie geeft tot de cultuur en het erfgoed van het emiraat.​

Ook voor de sportieve reiziger is er genoeg te beleven in Ras Al Khaimah. Er zijn mogelijkheden om te mountainbiken, te wandelen, klimmen, golfen en paardrijden. 

Dineren of slapen in de woestijn

Een unieke woestijnervaring beleeft u in één van de tentenkampen in de duinen. In het Bedouin Oasis Desert Camp of het Bassata Desert Camp maakt u kennis met typische Arabische tradities en avontuurlijke activiteiten. Zoals een off-road trip met een 4×4 in de duinen, een tocht op een kameel, een valkenshow, buikdansen, beschildering met henna. Voel de legendarische gastvrijheid bij een heerlijke Arabische barbecue onder de sterren. Een overnachting in het kamp maakt de ervaring compleet.

Familievakantie

Ras Al Khaimah is de ideale bestemming voor een familievakantie. De stranden en de hotels bieden veel activiteiten voor gezinnen. Of ontdek het Ice Land Water Park. Dit is ‘de koelste plek in de woestijn’, het grootste waterpretpark van de Verenigde Arabische Emiraten, helemaal in het teken van ijs. Er zijn meer dan 30 supersnelle glijbanen, een reuzegroot golfslagbad, een Olympisch zwembad en een prachtig strand. Het is geschikt voor alle leeftijden, want er zijn speciale kinderzwembaden en zones ingericht voor kinderen. 7/7 dagen geopend van 10.00u tot 18.00u.

Een rondje racen op het nieuw gebouwde Rak track is ook leuk. Dit is een nieuwe spannende attractie, een karting toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

In de periode van April tot Oktober hebben 12 geselecteerde hotels speciale ‘Kids Go Free’ acties. Kinderen tot 12 jaar verblijven dan gratis in de hotels.

Vluchten naar de luchthaven van Dubai International Airport, op ca. 45 minuten rijden van Ras Al Khaimah:

  • Vanuit Amsterdam dagelijks met Emirates, KLM en Transavia.
  • Vanuit Brussel, Düsseldorf en Parijs dagelijks met Emirates 

Ras Al Khaimah Shuttle Bus: sinds 1 februari 2018 is er een nieuwe en comfortabele transferdienst die de Dubai Airport Terminals 1 en 3 verbindt met de hotels in Ras Al Khaimah. ​Start vandaag nog met het reserveren van de Ras Al Khaimah Shuttle Bus voor jouw klanten. Voor meer informatie en boekingen: www.rakshuttle.com.

Reisvoorstel aanvragen

 

De Kids Go Free* verblijven inclusief maaltijden zijn deze zomer beschikbaar in deze 12 hotels & resorts in Ras Al Khaimah, van april tot oktober:

•    Waldorf Astoria Ras Al Khaimah (van 15 mei tot 30 september 2018)
•    Rixos Bab Al Bahr (van 15 mei tot 30 september 2018)
•    Marjan Island Resort & Spa (van 15 mei tot 30 september 2018)
•    DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island (van 1 mei tot 30 september 2018)
•    DoubleTree by Hilton Hotel Ras al Khaimah (van 1 mei tot 30 september 2018)
•    Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    Hilton Garden Inn Ras Al Khaimah (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    Al Hamra Residence & Village (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Hamra Beach (van 7 april tot 31 oktober 2018)
•    The Cove Rotana Resort (tot 31 oktober 2018)


*Onder bepaalde voorwaarden

uitzicht Ras Al Khaimah