Portugal biedt grillige rotsformaties, mooie zandstranden, een schitterende natuur en de heerlijke Portugese keuken maken van dit land een perfecte vakantiebestemming.

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. De stad ligt aan de rivier de Taag en strekt  zich uit over zeven heuvels. Er zijn verschillende wijken met bezienswaardigheden, winkels, horecagelegenheden en een eigen karakter en sfeertje. Een beroemde wijk is Alfama,  de oudste wijk van Lissabon met steile straatjes,  trappetjes en gevels versierd met prachtige azulejos, antieke beschilderde tegels van keramiek.  Een aanrader is een ritje met één van de trammetjes. Alfama is ook de bakermat van de Fado; het Portugese levenslied.  U vindt hier veel fadohuizen en bars.  In Lissabon zijn ook genoeg mogelijkheden om uit te gaan de Avenida 24 de Julho is een lange boulevard met discotheken en bars. Ook in Bairro Alto is uitgaan erg leuk.
Natuurlijk mag een fietstocht met Bajabikes niet ontbreken bij een bezoek aan Lissabon.

Porto ligt aan de river de Douro en is bekend vanwege de portwijn. De stad kan het beste per voet verkend worden. De oude volkswijk Ribeira is het kloppende hart van Porto. Een wandeling voert u langs kleurrijke huizen met ingelegde azulejos, levendige markten en vissers die hun boten aanleggen.  Als de avond valt, vindt u in Ribeira eethuisjes en barretjes, vooral ook aan de rivierboulevard beneden. in de wijk Vila Nova de Gaia vindt u de wijnkelders waar u wijn kunt proeven. Ook een boottochtje over de Douro is aan te raden. En uiteraard kunt u Porto ook op de fiets ontdekken met Bajabikes.

De Algarve

De Algarve is een geliefde zonbestemming en ook in de wintermaanden is de temperatuur hier nog prima. Bezoek de bekende badplaatsen als Albufeira en Monte Gordo en geniet van het heerlijke Portugese eten.  Albufeira is een schilderachtig plaatsje met leuke smalle straatjes in het oude centrum. Praia da Oura is de hotewijk met de gezellige ‘strip’ en een mooi strand. In de zomermaanden wordt Albufeira ook veel bezocht door jongeren.
Monte Gordo ligt vlakbij de Spaanse grens en heeft een 15km lange strand en een sfeervolle palmenboulevard. Het vlakke landschap is zeer geschikt voor het maken van fietstochten.
Praia da Rocha is een gezellige badplaats aan een spectaculaire rotsachtige kust. Zelf vind ik de badplaats Lagos ook een aanrader. Het gezellige centrum heeft veel winkeltjes, restaurantjes en barretjes en er is een prachtige boulevard.

Madeira

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Portugese bloemeneiland. Het is een vakantiebestemming voor rustzoekers en wandelaars.  De hoofstad Funchal is de enige echte stad op het eiland, hier vindt u levendige pleintjes met restaurants, bars, terrassen en winkels. Aan de zuidkust van het eiland ligt Caniço een landelijk plaatsje omringd door bananenplantages.

Wilt u op vakantie naar Portugal vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

 

 

Faro Portugal