Oeganda is bekend vanwege de berggorilla’s en chimpansees. Het land heeft meer te bieden  u vindt er meren, rivieren,watervallen, moerasland, grasvlaktes, tropisch regenwoud en een vriendelijke bevolking. In de natuurparken vindt u diverse soorten wild, zoals  olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, buffels en zebra’s

Het grootste  wildreservaat van Oeganda is Murchison Falls National Park. Door het park loopt de rivier de Nijl, waar  u antilopen, buffels, giraffen, olifanten en honderden verschillende vogelsoorten aantreft.   De wereldberoemde Murchison watervallen zijn indrukwekkend  met een enorme kracht wringt de Nijl zich door een zes meter smalle spleet in de rotsen en valt ongeveer veertig meter omlaag. Er stroomt 360.000 liter water per seconde doorheen.

Het Bwindi Impenetrable National Park ligt in het zuidwesten van het land . Bwindi is het woongebied van bijna de helft van ‘s werelds laatste berggorilla’s, zo’n 800 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda. Als u op zoek wilt naar de berggorilla’s dan moet u rekening mee houden dat er maar een aantal permits per dag af worden gegeven. In Oeganda koopt u zo een permit nog voor $600 per persoon maar in Rwanda is dat in 2018 al $ 1500 per persoon.

Voordat u op zoek gaat naar de gorilla’s krijgt u eerst een  uitgebreide instructie van ervaren gidsen.  Na een inspannende wandeltocht van soms wel enkele uren door het woud, wacht uw beloning. Als u geluk heeft kunt u op enkele meters afstand van deze indrukwekkende dieren komen en ze van dichtbij observeren.

Het Kibale Forest National Park ligt in het westen van Oeganda. Het Kibale Forest National Park is beroemd om de chimpansees die er leven.  De kans dat u de chimpansees tijdens een trekking tegenkomt in het bos is wel 90%. U gaat gewoon op het gekrijs en geschreeuw af dan komt u ze vanzelf tegen. Er zijn speciale chimpansee trektochten die u kunt maken onder begeleiding van een gespecialiseerde ranger.
De ranger geeft informatie over het gebied en over het gedrag van de chimpansees. De tocht kan variëren van één tot vier uur, afhankelijk van waar de chimpansees zich bevinden. Per dag mogen er drie groepen van maximaal zes tot acht mensen met een ranger mee op een tracking. Dus het is verstandig om dit voor vertrek te reserveren net als de permit voor de berggorilla’s want deze worden maar beperkt verstrekt.

Verder vindt u in Oeganda nog diverse meren zoals Lake Victoria dat met 68.800 km2 het grootste zoetwatermeer van Afrika is. En Lake Bunyonyi een kratermeer omringd door groene natuur. Dit is een zoetwatermeer er leven geen krokodillen of nijlpaarden.

Staat een ontmoeting met een berggorilla ook nog op uw bucketlist vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen 

 

 

 

 

 

Geld:

Reisdocumenten:

Vaccinaties: worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden.

Tijdverschil: 

Taal: 

Klimaat: 

Baby Gorilla Oeganda