Nicaragua het land van meren en vulkanen. Hier ligt het grootste meer van Midden Amerika,  Lake Nicaragua.  Het land is nog redelijk onontdekt door toeristen.

De hoofdstad van het land is Managua, dit is geen hele bijzondere stad u vindt er kale straten en weinig bezienswaardigheden. De moeite waard is de Tiscapa Lagune, waar het beeld van Agusto Cesar Sandino uitkijkt over de stad of struin over de grootste markt van de stad Mercado Oriental.

Nicaragua is een van de goedkoopste landen van Latijns-Amerika dus u koopt hier nog voor weinig geld schitterende souvenirs.

Twee mooie koloniale steden die u zeker moet bezoeken zijn Granada en León.

Granada is gelegen aan het grote Nicaraguameer en aan de voet van vulkaan Mombacho.  De stad staat vol met koloniale gebouwen, kleurrijke huizen, kathedralen en parken. Vanuit de stad kunt u ook boottochten maken naar de palmrijke ‘Isletas’eilandjes.  Hier kunt u kajaks huren voor een boottocht over het meer. Het is ook mogelijk om de vulkaan Mombacho  te beklimmen vanaf de top heeft een geweldig uitzicht over het Nicaraguameer, de Isletas en Granada.

León is de stad van de kerken en dichters, vroeger was dit de hoofdstad van het land.  De huizen en kerken zijnminder goed gerestaureerd dan in Granada en de straatjes zijn rommeliger, maar daardoor oogt de stad juist wel erg authentiek.  De kathedraal van León, is de grootste van Midden-Amerika en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
León is een echte studentenstad en wordt veel bezocht door backpackers, er zijn veel hostels, bars en restaurantjes te vinden.

Rondom de stad liggen wel 10 vulkanen. Cerro Negro is een nog actieve vulkaan is deze kunt u beklimmen, maar is vooral populair vanwege het ‘vulcano boarden’.

De Corn Islands

Strandliefhebbers kunnen terecht op de Corn Island, Big Corn en Little Corn in de Caribische zee. U vindt er mooie stranden en schitterende koraalriffen en u kunt er goed duiken, snorkelen en vis-trips maken. Litlle Corn is een idyllisch eiland wegen zijn er niet en elektriciteit alleen in de avonduren, als de generatoren het tenminste doen. In twee uur kunt u het hele eiland rond lopen.  Als u honger of dorst krijgt plukt u uw eigen mango’s, avocado’s of kokosnoten uit de bomen. Op Little Corn vindt u slechts een handvol  restaurantjes, barretjes en accommodaties, waaronder diverse houten bungalowtjes aan het strand voor enkele tientjes.
Deze accommodaties zijn te boeken via booking.com

In de Noordelijke regio van het land vindt u eindeloze koffie en tabaksvelden. Verspreid liggen de ranches en dorpjes met gekleurde huizen. De wegen zijn hier in slechte staat dus het duurt even voordat u ergens bent. Belangrijke plaatsjes hier zijn Estelí, Jinotega en Matagalpa.

Nicaragua kan uitstekend gecombineerd worden met Costa Rica of Panama. Het land leent zich prima voor een autorondreis.

Wilt u zelf Nicaragua ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

 

 

De situatie in Nicaragua is in 2018 erg onstabiel  hou goed de website van het ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten voor het laatste nieuws.

Managua Nicaragua