Namibië is één van de meest indrukwekkende bestemmingen op het Afrikaanse continent. De contrasten zijn enorm van warme rode zandduinen tot groene vlaktes, een ruige kustlijn en glooiende gebergtes.

Het Etosha National Park is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de Big Five te zien. Vooral de olifanten kunt u haast niet missen in de open savanne. Het park omvat ruim 20.000 vierkante kilometer, een kwart van het park wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in onze winter water bevat.

Maar ook als natuurschoon niet het belangrijkste onderdeel van uw reis is, blijft Namibië een zeer imponerende bestemming. Scheur op een quad bike door de indrukwekkende Namib Naukluft woestijn. De Namibwoestijn domineert de westelijke kust van Namibië. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld.  In deze woestijn ligt ook Sosussvlei.  Hier vindt u hoge, rode zandduinen van wel 300 meter.  Alle hoge duinen zijn beschermd gebied en genummerd.  Alleen duin 45 mag beklommen worden.

Namibië is de ideale bestemming om per huurauto te verkennen. Het is ruig en onbedorven en u vindt er ruimte in de meest letterlijke zin van het woord. U kunt op zoek gaan naar wild in Etosha National Park, de Rode zandduinen in Sossuvlei gaan beklimmen of op bezoek gaan bij een Himba stam.

De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

In Windhoek vindt je ook de internationale luchthaven van Namibië. In het compacte koloniale centrum van Windhoek kunt u een leuke stadswandeling maken. Of breng eens een bezoekje aan een souvenirmarkt of maak een excursie naar township Katateru. Windhoek is wel heel erg Duits georiënteerd.

Wilt u zelf op vakantie naar Namibië  vraag dan een reisvoorstel aan of boek zelf u rondreis bij een vertrouwde reisorganisatie waar ik mee samenwerk. Als u vragen heeft kunt u altijd contact met mij opnemen

Zelf Rondreis boeken     Reisvoorstel aanvragen

.

Geld:  De munteenheid in Namibië is de Namibische dollar, die evenveel waard is als de Zuid-Afrikaanse rand.

Reisdocumenten: Uw paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn als u naar Namibië reist.  U heeft geen visum nodig.

Vaccinaties: Voor Namibie worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden.

Tijdverschil: er is geen tijdverschil met Nederland

Taal: in Namibië wordt Engels, Duits en Afrikaans gesproken.

Klimaat:  Het klimaat van Namibië is een echt woestijnklimaat. Het westen, noordwesten, zuiden en de westelijke helft van centraal Namibië kennen een warm woestijnklimaat.

Sossusvlei Namibië