Mauritius ligt in de Indische oceaan en staat bekend om zijn mooie zandstranden en koraalriffen.

Het eiland heeft een afwisselend en fascinerend landschap. U vindt op Mauritius kleine vissersdorpjes, vulkanische bergtoppen en suikerplantages en een 330 km lange kustlijn. Het eiland is 65 km lang en 45 km breed.

Mauritius is een culturele smeltkroes met een rijk koloniaal verleden. Het eiland is met zijn witte stranden, wuivende palmbomen en een blauwe zee de ideale trouw of huwelijksreislocatie. Veel hotels hebben aanbieding voor bruidsparen.

In de hoofdstad Port Louis vinden cultuursnuivers de ruïnes van het VOC-fort Frederik Hendrik, de centrale markt, Fort Adelaide, het historische theater en de Champ de Mars Race Course (één van oudste paardenrenbanen ter wereld). Ook vindt u in de hoofdstad het bruisende Caudan Waterfront, met tal van restaurants, bars en winkels.

Het noorden van Mauritius

Aan de prachtige stranden van Grand Baie bevinden zich de meeste hotels en resorts van Mauritius, waaronder bekende resorts als het Royal Palm en Merville Beach. Hier vindt u ook talloze restaurants, winkels en bars.  Troux aux Biches is een baai met rustige stranden en een kalme ondiepe zee. 

De oostkust van Mauritius

Aan de oostkust liggen de rustige stranden Roches Noires en Poste Lafayette.  De uitgestrekte stranden van Belle Mare en Palmar liggen iets verderop. Verder zuidwaarts bevindt zich het vissersdorpje Trou d’eau Douce (nabij Le Touessrok hotel).

Het westen van Mauritius 

Le Morne Brabant is een schiereiland en een berg in het zuidwesten van het eiland. Hier vindt u ook de bekende Riu hotels Le Morne en Riu Creole. Dit is de ideale plek om te zeilen en windsurfen. 

De zuidkust van Mauritius

Blue Bay in het zuidoosten heeft een prachtig strand dat geliefd is bij windsurfers en zeilers en de lokale bevolking. Aan de zuidelijke kust liggen de stranden van Bel Ombre, die worden omzoomd door bossen en plantages.

Activiteiten op Mauritius

Voor natuurliefhebbers is er het nationale park Black River Gorges. Dit park bestaat uit regenwoud, watervallen en moerassen en heeft 60 km aan wandelpaden. De hoogste waterval van het eiland is de Tamarin Falls en ligt ten noorden van het nationale park. Het surrealistische duinlandschap Seven Coloured Earths is een uniek natuurfenomeen. De zandduinen bestaan uit veel verschillende kleuren, ga hier ’s ochtends heen, wanneer de zon op zijn helderst is en de kleuren het beste tot hun recht komen.

Houdt u van actieve bezigheden dan is Casela Nature & Leisure Park een aanrader. Er is keuze uit diverse activiteiten ziplines, canyoning, buggy- en segwaytours en maak dan kennis met de leeuwen, tijgers en cheeta’s, reuzenschildpadden en apen.

Mauritius is ook een prima bestemming om te duiken en te snorkelen. Rondom het eiland vindt u meer dan 100 duiklocaties en er zijn 30 duikcentra’s. De onderwaterwereld zien zonder nat te worden? Maak dan een Blue Safari-tour met een onderzeeër die tot 35 meter diep gaat (Grand Baie).

Golf

Op Mauritius zijn zeven 18 holes golf banen en en een aantal 9 holes banen. Ook bevindt zich op het eiland één van de oudste golfclubs van de wereld de Gymkhana club maar hier spelen voornamelijk plaatselijke golfers. 

Welness

De hotels en resorts in Mauritius bieden een uitgebreid aanbod aan behandelingen, geïnspireerd op lokale- én internationale methodes. Ayurvedische massages worden gecombineerd met eeuwenoude Afrikaanse en Creoolse methodes met geurige kruiden en bloemen. De Mauritiaanse resorts worden wereldwijd geroemd vanwege de uitgebreide keuzes aan behandelingen.

Honeymoon

Mauritius is een topbestemming voor bruiloften en huwelijksreizen. Dankzij de gastvrijheid van de Mauritianen en het hoge serviceniveau is er aandacht voor elk detail. Er zijn ruim 100 hotels op het eiland, die een scala aan speciale arrangementen en kortingen hebben voor bruidsparen.  Denk aan schoonheidsbehandelingen, gratis upgrades, champagne of privédiners bij kaarslicht op het strand.

Ziet u uzelf al heerlijk op het strand liggen op dit mooie tropische eiland in de Indische Oceaan! Vraag dan snel een reisvoorstel aan om uw droomreis te boeken. 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

Geld: de munteenheid is de Mauritaanse Rupee. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Taal: Engels is de officiële taal, maar er wordt voornamelijk Frans en Creools gesproken

Reisdocumenten:  u moet over een paspoort beschikken dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek vanuit Mauritius.
Voor reizigers met een Nederlands paspoort is een visum niet nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen.

Vaccinaties: DTP en Hepatitius A worden geadviseerd

Tijdverschil:  Tijdens de wintertijd is het drie uur later dan in Nederland en tijdens de zomermaanden is het verschil 2 uur.

Klimaat: Het eiland heeft een tropisch zeeklimaat met twee seizoenen. De warmste periode is van begin Januari tot eind April en de droogste periode is tussen Juli en September.