In Madrid vindt u een combinatie van cultuur en historie, breng een bezoek aan de vele musea of struin langs de historische pleinen en parken en geniet van een heerlijke Spaanse wijn.  Madrid  is een geweldige stad voor een stedentrip.

De beste reistijd voor Madrid is het  voor en het najaar maar ook de drukste tijd.  Vanuit Nederland vliegt u in 2.5 uur naar de Spaanse hoofdstad. Het openbaar vervoer is prima geregeld in Madrid dus u bent zo in het centrum van de stad.  

Bezienswaardigheden 

Het Palacio Real is het paleis waar vroeger de koningen van Spanje hebben gewoond. Het paleis heeft nu 50 van de 2000 kamers opengesteld voor bezoekers. Het Plaza Mayor is één van de belangrijkste en mooiste pleinen van  Madrid en vaak het decor voor traditionele feesten.  Op het Puerta del Sol in het midden van Madrid ligt een wijzer en dat is het 0 punt van heel Spanje. 

Een bezoek aan Parque del Retiro mag ook niet ontbreken tijdens u bezoek aan Madrid, het is de favoriete ontspanningsplek voor de Madrilenen en toeristen.  Voor voetballiefhebbers is het natuurlijk geweldig om een bezoek te brengen aan het voetbalstadion Estadio Santiago de Bernabéu.

Musea

In het midden van de stad ligt de Paseo del Arte met drie grote musea. Allereerst het gigantische Museo del Prado wat behoort tot de beste musea ter wereld en het is de meest bezochte attractie van Madrid. La Reina Sofía is een Spaans museum met kunst uit de 20e eeuw en huisvest Guernica, het beroemdste kunstwerk van Picasso. Het Thyssen-Bornemisza vormde voorheen de grootste privécollectie met kunst ter wereld en werd in de jaren ’90 gekocht door de Spaanse regering. Het museum heeft werken van Goya, Rembrandt, Picasso en Mondriaan.

Winkelen en markten

Bent u op zoek naar designer winkels dan moet u in de wijk Barrio de Salamanca zijn hier vindt u winkels van Louis Vutton, Dior en Versace. Bent u op zoek naar betaalbare winkels dan moet u in Fuencarral zijn en rondom de Gran Via en Puerta del Sol vindt u ambachtelijke winkels.  El Rastro is een bekende openluchtmarkt in Madrid die wordt gehouden op zon en feestdagen. Er zijn een paar oude markten gerenoveerd zijn, zoals het Mercado de San Miguel. Deze markt heeft een geweldige sfeer en lekkernijen zoals cava, oesters, chocolade en gevulde zee-egels. De grootste openbare markt van Europa, de Mercado de Maravillas heeft meer dan 200 kraampjes met fruit en groente en regionale specialiteiten uit heel Spanje en daarbuiten.

Restaurants en Tapas

Natuurlijk moet u tijdens een verblijf in de Spaanse hoofdstad tapas eten. Bodegas Ricla’ (Calle de los Cuchilleros 6) is een familierestaurant sinds 1867 waar u terecht kunt voor de traditionele Spaanse tapas.  In Madrid vindt u ook 17 restaurants met één of meerdere Michelinsterren dus ook de fijnproever kan zich op culinair gebied uitleven in de stad. Het restaurant  DiverXo heeft 3 sterren. 

Ontdek Madrid met een Nederlandstalige local op de fiets

Madrid is de grootste stad van Spanje en dat is ook gelijk een van de redenen waarom er zo verschrikkelijk veel te zien is. Wanneer je Madrid op je eigen houtje gaat ontdekken kan er een hoop tijd verloren gaan, omdat je niet bekend bent met de stad. Dat is zonde en daarom zou een een fietstours in Madrid op iedereen z’n to-do-list moeten staan! In 3 uur neemt de Nederlandstalige gids je mee langs onder andere het Koninklijk Paleis, de Sinterklaas kerk en het Prado Museum. Maar ook de typische Spaanse pleinen en parken worden niet overgeslagen. Tijdens de tour is er genoeg tijd om foto´s te maken. De tour is geschikt voor iedereen! 

Er zijn verschillende fietstours te boeken klik op de button en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Wilt u een stedentrip boeken naar Madrid! Vraag dan een reisvoorstel aan. 

Boek hier uw fietstour     Reisvoorstel aanvragen

Madrid Spanje