Kenia is een vakantieparadijs aan de azuurblauwe Indische oceaan met in het binnenland een gevarieerde flora en fauna. % Kenia is de  perfecte combinatie van strand en safari. Overnachten doet u in sfeervolle lodges en tented camps.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Er liggen veel natuurparken in de buurt van Nairobi waardoor de stad de bijnaam ‘safarihoofdstad van de wereld’ heeft gekregen.  Nairobi is één van de grootste steden van Afrika. U vindt in de stad  lokale markten en moderne winkelcentrums. Bezienswaardigheden zijn het nationaal museum van Nairobi en Snakepark.

Tsavo National Park

Dit nationale park is het bekendste en oudste park  van Kenia. Tsavo National Park wordt onderverdeeld in Oost en West door een snelweg en een spoorrail. Het landschap is door de oude lavagletsjers in het park erg indrukwekkend. In Tsavo leven grote kuddes ‘rode’ olifanten. 

Masai Mara

De allergrootste natuurlijke file ter wereld kan je één keer per jaar zien in het Masai Mara National Park in Kenia. Hier donderen dan duizenden gnoes, zebra’s, gazellen en andere wilde beesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon. In de Masai Mara kunt u ook een bezoek brengen aan een Masaidorp en kennis maken met hun levensstijl. 

Reisvoorstel aanvragen   Zelf Rondreis boeken

 

Geld: De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES).

Reisdocumenten: Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Kenia een visum verplicht.

Voor Kenia is een visum verplicht, deze kunt u alleen voor vertrek naar Kenia aanschaffen. Dit kunt online doen via de website eCitzen. De kosten voor een visum bedragen 51 USD per persoon.

Vaccinaties: Voor Kenia worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden. In Kenia komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten en malaria tabletten te gebruiken.

Tijdverschil: In Kenia is het twee uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het er één uur later.

Taal: De officiële taal in Kenia is Swahili.

Klimaat: 

Masai Mara Kenia