Kenia is een vakantieparadijs aan de azuurblauwe Indische oceaan. U vindt hier kleurrijke stammen en grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken.  Kenia is de  perfecte combinatie van strand en safari. Overnachten doet u in sfeervolle lodges en tented camps.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Er liggen veel natuurparken in de buurt van Nairobi waardoor de stad de bijnaam ‘safarihoofdstad van de wereld’ heeft gekregen.  Nairobi is één van de grootste steden van Afrika. U vindt in de stad  lokale markten en moderne winkelcentrums. Bezienswaardigheden zijn het nationaal museum van Nairobi en Snakepark.

Tsavo National Park

Dit nationale park is het bekendste en oudste park  van Kenia. Tsavo National Park wordt onderverdeeld in Oost en West door een snelweg en een spoorrail. Het landschap is door de oude lavagletsjers in het park erg indrukwekkend. In Tsavo leven grote kuddes ‘rode’ olifanten.

Amboseli Nationaal Park

Het Amboseli Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania.  Door haar ligging aan de voet van de Kilimanjaro behoort het Amboseli tot één van de meest iconische safarigebieden van Afrika. Het klassieke beeld van olifanten of giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro.  

Masai Mara

De allergrootste natuurlijke file ter wereld kan je één keer per jaar zien in het Masai Mara National Park in Kenia. Hier donderen dan duizenden gnoes, zebra’s, gazellen en andere wilde beesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon. In de Masai Mara kunt u ook een bezoek brengen aan een Masaidorp en kennis maken met hun levensstijl. 

Het is mogelijk om Kenia op verschillende manieren te ontdekken u kunt met een georganiseerde rondreis meegaan of een privé rondreis boeken. Zelfs een rondreis met kleine vliegtuigjes is mogelijk. Vraag een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden. 

Reisvoorstel aanvragen   Zelf Rondreis boeken

 

Geld: De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES).

Reisdocumenten: Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Kenia een visum verplicht.

Voor Kenia is een visum verplicht, deze kunt u alleen voor vertrek naar Kenia aanschaffen. Dit kunt online doen via de website eCitzen. De kosten voor een visum bedragen 51 USD per persoon.

Vaccinaties: Voor Kenia worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden. In Kenia komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten en malaria tabletten te gebruiken.

Tijdverschil: In Kenia is het twee uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het er één uur later.

Taal: De officiële taal in Kenia is Swahili.

Klimaat: 

Masai Mara Kenia