Voorbij de westkust van Afrika in de Atlantische Oceaan liggen de Kaapverdische eilanden. De archipel van Kaapverdië bestaat uit tien kleine eilanden. Negen eilanden zijn bewoond.

Bent u op zoek naar rust en ontspanning dan bestaat er geen betere plaats dan Kaapverdië. Pak een boek en leun achterover op een van de parelwitte stranden van Sal of Boa Vista. Sit back and relax. Na een ontspannen dag gaat u heerlijk verse vis eten in een knus restaurant. Als u iets meer avontuur zoekt tijdens uw strandvakantie ga da naar Boa Vista. Hier kunt u uitstekend windsurfen of duiken met walvissen. De eilanden zijn ook met elkaar te combineren. De Kaapverdianen houden van muziek maken en dansen. 

Sal

Sal is het zonnigste eiland van Kaap Verdië met de meeste hotels. Het bestaat voornamelijk uit woestijn en stranden. De kilometerslange zandstranden trekken voornamelijk zonaanbidders en watersporters. Santa Maria ligt in het zuiden van het eiland en hier vindt u restaurants, bars en wat uitgaansgelegenheden. Sal betekend zout op het eiland vindt u dan ook oude zoutvelden die u kunt bezoeken. Ook is een dagje door de woestijn rijden op een quad een leuke excursie. Andere bezienswaardigheden op Sal zijn Shark Bay en The Blue Eye bezoeken. 

Boa Vista

Boa Vista betekend ‘mooi uitzicht’, is na Sal het meest toeristische eiland. De hoofdstad van het eiland,  Sal Rei, is een gezellig havenstadje met kleurrijke huizen. U vindt hier verschillende restaurantjes. Helaas liggen de all inclusve hotels op Boa Vista vrij ver van Sal Rei af dus het kost een hoop geld om naar Sal Rei te gaan. Boa Vista heeft mooie stranden en de enige zandwoestijn van Kaapverdië de Viana woestijn. Tussen Maart en eind Juni heeft u kans om bultruggen te spotten en van half Juni tot eind Oktober leggen Caretta Caretta schildpadden hun eieren aan de oostkust van Boa Vista. Het eiland is vooral een ideale bestemming voor een strandvakantie om te zonnen, zwemmen, surfen, vissen of te duiken.

De bekende hotelketens Riu en Iberostar hebben op beide eilanden mooie all inclusieve hotels. 

Sao Vicente

Dit eiland is inmiddels bekend door de televisieserie Helemaal het einde. De hoofdstad en tevens een havenstad van het eiland is Mindelo. In Mindelo vindt u smalle straatjes met gekleurde koloniale huizen. Bij de boulevard vindt u winkeltjes, restaurants en ateliers. 

Wilt u op vakantie naar Kaapverdië vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

Geld:

Reisdocumenten: 

Vaccinaties: VoorKaapverdië heeft u meestal geen vaccinaties en inentingen nodig. Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden.

Tijdverschil: 

Taal: De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, maar de bevolking spreekt Creools, dit is een mix van Portugees en andere talen.

Klimaat: De Kaapverdische eilanden hebben stabiele temperaturen. De maximale temperatuur overdag is 26°C in de winter en 30°C in de zomer.

Boa Vista Kaapverdië