Italië is de perfecte mix tussen ontspanning en cultuur. Het land heeft veel te bieden, van cultuursnuiven in Florence of Rome, een kampeervakantie aan het Gardameer, een autorondreis door Toscane tot een relaxte strandvakantie.

Het Gardameer is een zeer populaire vakantiebestemming, in de zomermaanden trekken veel Nederlanders hier naartoe. Bekende plaatsen hier zijn Sirmione, Lazise, Riva en Peschiera del Garda. U vindt hier veel grote campings. Ook het pretpark Gardaland is een aanrader voor een dagje plezier. 

Andere bekende meren zijn Lago Maggiore en het Comomeer. 

Toscane

Toscane ligt in het westen van Italië en heeft populaire steden zoals Pisa, Florence en Siena.
De kuststrook in Toscane is een populaire vakantiebestemming. U vindt hier badplaatsen zoals Viareggio, Marina di Bibbona en Cecina Mare. De stranden lopen langzaam af in zee waardoor deze streek erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. 

Calabrië

Deze regio ligt in de laars van Italië en is nog redelijk onbekend bij toeristen. Er is een kustlijn van bijna 800 km met diverse stranden.  Van lange zandstranden tot kiezelstranden, kleine baaien, grillige rotskusten en grotten.
Tropea is het mooiste dorp van Calabrie en ligt op een 60 meter hoge rots. Aan de voet van de rots liggen prachtige zandstranden. Het oude centrum is sfeervol, met een palazzi uit de 18e eeuw.

De Bloemenriviera 

Hier vindt u mondaine badplaatsen, jachthavens maar ook verscholen strandjes, een azuurblauwe zee en overal bloemen. 

Venetiaanse Riviera 

De Venetiaanse Riveriera is een ideale familiebestemming met de perfecte combinatie tussen strand en cultuur. Een dag geen zin om naar het strand te gaan breng dan een bezoek aan Venetië.

Puglia

Puglia is bekend om zijn bijzondere trulli. Deze witte ronde huizen met de kegelvormige daken zijn erg geliefd bij toeristen. 

De Dolomieten

De Dolomieten staan bekend om de mooie natuur, bergen, meren en uitstekend wandelmogelijkheden. In de wintermaanden kunt u hier heerlijk wintersporten

Wandelvakanties Europa biedt verschillende wandelarrangementen aan door de mooie natuur van Italië.

 

Reisvoorstel aanvragen

 

Florence Italië