Indonesië bestaat uit duizenden eilandjes.  Indonesië wordt ook wel de  ‘Gordel van Smaragd’ genoemd en is zeer in trek bij Nederlanders  vanwege de historische band tussen beide landen. Ieder eiland heeft zijn eigen natuur en cultuur, waardoor het de moeite waard is om meerdere eilanden te combineren tijdens een rondreis door Indonesië.

De bekendste eilanden  zijn Bali, Java, Sulawesi, Sumatra, Lombok en nog wat kleinere eilandjes zoals de Gili eilanden.

Bali

Dit het meest geliefde eiland van Indonesië.  Bali is een overwegend Hindoeïstisch eiland wat overal zichtbaar is. Er zijn dagelijks processies en ceremonies op het eiland. De Balinezen dragen graag traditionele kleding en zijn trots op hun geloof. Het eiland is goed ontwikkeld en er zijn allerlei soorten accommodaties te vinden. Naast een strandvakantie zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden. En wilt u sportief bezig zijn maak dan eens een fietstocht door de natuur bij Ubud of ga raften op de rivier. Ook om te duiken en snorkelen zijn er veel mogelijkheden.

Java

Java is het bruisende hart van Indonesië. Bezoekers aan Java zullen hun ogen uitkijken van al het moois wat het eiland te bieden heeft. U vindt hier rijstvelden (sawa’s), theeplantages, actieve vulkanen en historische erfgoederen en dorpen waar ze nog volgens oude tradities leven. Het tempelcomplex Borobodur het indrukwekkendste bouwwerk van het eiland en is ook één van de 7 wereldwonderen.

Sumatra

Sumatra is één van de vier grootste eilanden van Indonesië. Op Sumatra vindt u prachtige rijstvelden, dichte oerwouden, vulkanen, kratermeren zoals het Tobameer en ongerepte regenwouden. In het tropische regenwoud kunt u mooie trektochten maken.

In de hoofdstad Medan vindt u veel bezienswaardigheden uit de koloniale tijd.   De natuur op Sumatra is prachtig en de invloeden van de oorspronkelijke bevolkingsgroepen zie je overal terug.

In het Gunung Leuser National Park kunt u nog oog in oog komen te staan met orang-oetans in het wild. Hier slingeren de apen in alle rust rond zonder dat hun leefomgeving wordt bedreigd door stropers of palmolieplantages. De wegen op Sumatra zijn over het algemeen slecht, in de steden is het erg druk waardoor reizen vaak lang duurt.

Sulawesi

Op het eiland Sulawesi vroeger bekend als Celebes, vindt u een afwisselende natuur met berggebieden, vulkanen, ongerepte oerwouden en rijstterrassen. Daarnaast is het eiland rijk aan cultuur en tradities. In het Tana Toraja gebied wonen de traditionele Torajastammen die bekend staan om de prachtig beschilderde paalwoningen.

Voor strand en duikliefhebbers is Sulawesi een paradijs de koraalriffen van het eiland Bunaken zijn één van de mooiste van de wereld.

Lombok

Lombok heeft uitgestrekte rijstvelden, een dichte jungle en duizelingwekkend hoge vulkanen. Maar Lombok heeft ook mooie stranden en veel duik en snorkel mogelijkheden. Het meest ontwikkelde toeristische gebied op Lombok is Sengigi hier vindt u veel luxe hotels en resort. Een aanrader op Lombok is een meerdaagse trekking naar de vulkaan Rinjani en een bezoek aan de twee watervallen is een must do als u op Lombok bent.  Wilt u Lombok op een andere manier ontdekken huur dan Abdul in voor een dagtrip over het eiland. Abdul is een Nederlands sprekende gids  en kan u heel veel over het eiland en zijn bewoners vertellen. In het Asian Dream programma van de Jong Intra worden een hoop accommodaties op Lombok aangeboden. 

 


 

Op de website van Wonderful Indonesia kunt u veel informatie en tips vinden over Indonesië

Reisvoorstel aanvragen     Zelf rondreis boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bali Tempel