IJsland hier vindt u gletsjers, besneeuwde vulkanen, bevroren watervallen en natuurlijk het Noorderlicht.

IJsland is het meest westelijk gelegen land van Europa en drie keer zo groot als Nederland. Het land is van noord naar zuid 305 km en van oost naar west 485 km. In de winter zijn de dagen kort en in de zomer wordt het maar een paar uur per dag donker.
Het weer op IJsland kan heel veranderlijk zijn dus hou daar rekening mee.

De hoofdstad is Reykjavik ook wel Europa’s hipste hoofdstad genoemd. U vindt hier talloze winkels, museums, huizen met gekleurde daken en een bruisend nachtleven.

Hoofdstad Reykjavik

De stad heeft veel te bieden zoals de Hallgrimskerk wat één van de belangrijkste bezienswaardigheden is. Deze moderne kerk is gebouwd tussen 1940 en 1974 en u kunt met een lift boven in de toren komen.

In het Cultuurhuis kunt u alles terug vinden over de geschiedenis van IJslandse cultuur en de saga’s.
Laugavegur is de bekendste winkelstraat van Reykyavik en u kunt hier tax free winkelen.
Vanuit de stad is het mogelijk om op walvissafari te maken.

Ten zuiden van Reykjavik ligt de plaats Krysuvik, hier ziet u overal dampende en borrelende modderpoelen in fel gele, blauwe en rode kleuren. Het ruikt hier naar Zwavel. In dit fascinerende maanlandschap is een speciaal wandelpad aangelegd.
Vlakbij deze plaats ligt één van de bekendste toeristische hoogtepunten van het land: de Blue Lagoon. Dit natuurlijke bad ruikt naar zwavel en heeft een temperatuur van gemiddeld 37 graden. Er wordt gezegd dat dit water een heilzame werking heeft.

Geysir is één van beroemdste geisers ter wereld. Op een open, rotsachtige vlakte vindt u verschillende stomende geisers.

Gulfoss is een bijzondere waterval die iedere dag meer dan honderden bezoekers trekt. Bij Gulfoss stort het water van de Hvitá rivier in 2 etappes in een indrukwekkende kloof die 2.5 km lang is en op sommige plaatsen wel 70 meter diep. Als de zon schijnt kunt u verschillende regenbogen zien boven de waterval.

In het Westen zijn veel soorten vulkanen te vinden en de Westfjorden zijn bekend vanwege de visserij. Rondom Breidafjördur vindt u de grootste vogelrotsen van Europa. De grootste is Látrabjarg wat ook het meeste westelijke puntje van Europa is.

In het Noorden bij Skagafjordur vindt u veel zeehonden en kan je perfect wildwatervaren en paardrijden.

Aurora Borealis

In IJsland is de kans om het noorderlicht te zien groot. Er zijn bepaalde regio’s waar u het noorderlicht vaker kan zien dan ergens anders, bijvoorbeeld in de omgeving van Mývatn in het ruige noorden van het land. Verschillende organisaties bieden excursies aan om het noorderlicht te zien per boot, bus of 4 x 4.

Tussen eind juni en begin September is het mogelijk een walvissafari te maken. Tijden de boottocht kunt u verschillende walvissen spotten zoals de blue whale, orka’s en dolfijnen.

 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

Nederlanders hebben een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart nodig die nog
drie maanden geldig is na terugkomst.

De munteenheid in IJsland is de IJslandse kroon. In de grote plaatsen kunt u pinnen en verder
kunt u bijna overal met een creditcard betalen.

Het tijdsverschil met Nederland is in de zomer 2 uur en in de is het er 1 uur vroeger.

IJsland