Guyana is een onontdekt en ongerept stukje Zuid Amerika met een Caribische touch. U vindt hier nog geen busladingen toeristen maar wel cultuur en heel veel natuur.

Het land  is een geweldige mix van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De naam Guyana is een Indiaans woord  “Land van vele wateren” . In Guyana vindt u veel grote diersoorten zoals de zwarte kaaiman, de reuze miereneter, de grote rivier otter , de Zwarte Piranha, de Anaconda, de Jaguar en de Bullet Ant.

Guyana heeft veel te bieden zoals savannes, ongerepte regenwouden, bergen , rivieren, watervallen, overvloedige wild, talrijke soorten flora en fauna, spectaculaire vogels en vooral de gastvrijheid van de Guyanese mensen.

Guyana was ooit een Britse kolonie en is het enige Zuid-Amerikaanse land waar Engels de officiële taal is. Het land vormt een groene driehoek tussen de drie grote rivieren: de Orinoco, de Amazone en de Negro.

Georgetown

Georgetown staat bekend als de Garden City van de Caribbean en heeft nog steeds de uitstraling van een havenstad uit het koloniale tijdperk met statige Victoriaanse gebouwen  Bezoek de St. George’s Cathedral die bekend staat als de hoogste houten kathedraal in de wereld.

 

Vuurtoren Georgetown Zeekoe Georgetown Guyana

Met Provotique Walking tours kunt u twee wandelingen maken door Georgetown. De ene is de Mainstreet Walking tour waarbij u de historische gebouwen van Georgetown bezoekt en de bij de andere tour bezoekt u de Botanische tuin en de Independence Arch het Nationale monument van Guyana. Meer weten over de tours kijk dan op website van Provotique Walking

 

Bezoek de Stabroek Markt en de verschillende architectonische gebouwen. Er zijn dagtrips naar historische Nederlandse forten. Ook zijn er veel mogelijkheden voor meerdaagse trips naar het binnenland verschillend van vier dagen tot twee weken.

In Georgetown vindt u een aantal kwalitatief hele goede hotels zoals Cara Lodge, Pegasus, Georgetown Club en het Mariott Guyana.

Qua restaurants en uitgaan zijn er ook diverse mogelijkheden in Georgetown. Er zijn kleine bars, gezellige restaurants maar ook een ultra moderne discotheek.

Kaieteur Falls

Een bezoek aan de Kaieteur Falls mag u echt niet overslaan als u in Guyana bent. De Kaieteur Falls zijn een van de machtigste watervallen ter wereld.  Boek een dagexcursie met een vliegtuigje naar de Kaieteur Falls of boek een meerdaagse tour. De watervallen zijn gelegen in het Kaieteur Nationaal Park waar veel zeldzame en bedreigde diersoorten leven. Zoals de Blauwe Morpho Vlinders, de kleurrijke Guyana Cock of the Rock en kleine gouden kikkers.
Er zijn in totaal 300 watervallen in Guyana. Een andere bekende waterval is de Orinduik Falls
 Kaieteur waterval Guyana 

 

Regewoud en de Rupununi 

 Het is niet makkelijk om een reis naar het regenwoud of de Rupununi op eigen houtje te ondernemen. Het kan wel maar het is zeer oncomfortabel. U kunt met de kleine minivans vanaf Georgetown naar Lethem reizen. Een goedkope en erg lange reis en onderweg overnacht u in een hangmatkamp langs de weg.

Wilt u één van de resorts bezoeken dan moet u altijd nog een eind lopen van de doorgaande weg om bij de resorts te komen.
De makkelijkste manier is om een vlucht te boeken vanuit Georgetown naar een van de airstrips bij Annai of Surama

Bekende resorts in het binnenland zijn Caiman house, Iwokrama River Lodge, Rock View Lodge, Surama Eco Lodge en Atta Rainforrest Lodge. Verder zijn er ook nog mogelijkheden om op een echte ranch te logeren.

Regenwoud Guyana kurupukari Crossing Surama Eco lodge

De Rupununi is een regio en een rivier in het zuidelijke deel van Guyana. Het gebied staat bekend om zijn grote biodiversiteit en stammen die verspreid over de savanne leven.  Een groot deel van deze grote onbewoonde gebieden kan worden omschreven als intact. De stammen die hier wonen zijn allemaal Engels sprekend in combinatie met hun inheemse taal.

Lethem is de grensstad tussen Brazilië en Guyana. De cultuur is een rijke mix van Amerindiaans, Guyaans en Portugees. De omgeving is een perfecte vermenging van de wildernis met een vleugje moderne dingen.

Mount Roraima

Mount Roraima is een tafelberg in het zuidwesten van Guyana op de grens met Venezuela en Brazilië.   Een beklimming is mogelijk in groepsverband. U vindt hier een een unieke fauna en flora.

Guyana kent twee regenseizoen van half November tot half Januari en van Mei tot half Juli. In deze periode zijn bijvoorbeeld de Kaieteur Falls moeilijker te bereiken. 

Wilt u meer weten over Guyana kijk dan op mijn website over dit land of volg mijn facebookpagina 

Lijkt een vakantie in Guyana u wat vraag dan een reisvoorstel aan. Uit eigen ervaring kan ik u er alles over vertellen. 

Reisvoorstel aanvragen

.

Geld: In Guyana kunt u betalen met de Guyana dollar.

Reisdocumenten: Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor reizen naar Guyana.

Vaccinaties:  Voor Guyana worden vaccinaties.  Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: het is 6 uur vroeger dan in Nederland

Taal: De officiële taal in Guyana is Engels. Verder wordt er creools, Hindi, Urdu, Portugees en Indianentalen (o.a. Arawak)gesproken.

Klimaat: Guyana heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat de invloed van de seizoenen erg beperkt is. De gemiddelde jaartemperatuur is 27 ºC. Van mei tot augustus en van half november tot half januari regent het overvloedig.

Kaieteur waterval Guyana
Vuurtoren Georgetown
Regenwoud Guyana
Surama Eco lodge
kurupukari Crossing