Guyana is een onontdekt en ongerept stukje Zuid Amerika met een Caribische touch. U vindt hier nog geen busladingen toeristen maar wel cultuur en heel veel natuur.

Het land  is een geweldige mix van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De naam Guyana is een Indiaans woord  “Land van vele wateren” . Guyana is ook bekend als ‘het land van de reuzen’, omdat u hier veel grote diersoorten kan vinden, waaronder de zwarte kaaiman, de reuze miereneter, de grote rivier otter , de Zwarte Piranha, de Anaconda, de Jaguar en de Bullet Ant.

Guyana heeft veel te bieden zoals savannes, ongerepte regenwouden, bergen , rivieren, watervallen, overvloedige wild, talrijke soorten flora en fauna, spectaculaire vogels en vooral de gastvrijheid van de Guyanese mensen.


 

Guyana was ooit een Britse kolonie en is het enige Zuid-Amerikaanse land waar Engels de officiële taal is. Het land vormt een groene driehoek tussen de drie grote rivieren: de Orinoco, de Amazone en de Negro.

Hoewel er goede hotels beschikbaar zijn in de hoofdstad Georgetown, wordt de ultieme vakantie in Guyana meestal doorgebracht in een eco resort in het regenwoud of de Rupununi. Deze resorts zijn vaak alleen te bereiken met een kano of over de wegen die door het binnenland leiden en niet begaanbaar zijn met een gewone auto. Bekende resorts zijn de Caiman house, Iwokrama River Lodge, Rock View Lodge, Surama Eco Lodge en Atta Rainforrest Lodge. Verder zijn er ook nog mogelijkheden om op een echt ranch te logeren.

Georgetown

Georgetown staat bekend als de Garden City van de Caribbean en heeft nog steeds de uitstraling van een havenstad uit het koloniale tijdperk met statige Victoriaanse gebouwen en winkelpuien.  Bezoek de St. George’s Cathedral die bekend is als hoogste houten kathedraal in de wereld.

Bij diverse kantoortjes in Georgetown is het mogelijk om excursies te boeken. Met Provotique Walking tours kunt u twee wandelingen maken door Georgetown. De ene is de Mainstreet Walking tour waarbij u de historische gebouwen van Georgetown bezoekt en de bij de andere tour bezoekt u de Botanische tuin en de Independence Arch het Nationale monument van Guyana. Meer weten over de tours kijk dan op website van Provotique Walking

Bezoek de Stabroek Markt en de verschillende architectonische gebouwen. Er zijn dagtrips naar historische Nederlandse forten. Ook zijn er veel mogelijkheden voor meerdaagse trips naar het binnenland verschillend van vier dagen tot twee weken.

In Georgetown vindt u een aantal kwalitatief hele goede hotels zoals Cara Lodge, Pegasus, Georgetown Club en het Mariott Guyana.

Qua restaurants en uitgaan zijn er ook diverse mogelijkheden kleine bars, gezellige restaurants maar ook een ultra moderne discotheek.

Kaieteur Falls

Een bezoek aan de Kaieteur Falls mag u echt niet overslaan als u in Guyana bent. De Kaieteur Falls is een van de machtigste watervallen ter wereld met een vrije val van ruim vijf keer de Niagara Falls. Boek een dagexcursie met een vliegtuigje naar de Kaieteur Falls of boek een meerdaagse tour. De watervallen zijn gelegen in het Kaieteur Nationaal Park waar veel zeldzame en bedreigde diersoorten leven. Zoals de Blauwe Morpho Vlinders, de kleurrijke Guyana Cock of the Rock en kleine gouden kikkers.
Er zijn in totaal 300 watervallen in Guyana. Een andere bekende waterval is de Orinduik Falls

Shell Beach

Shell Beach is een uniek ecosysteem met mangrove bossen, moerassen, savannes en ligt aan de Atlantische Oceaan vlakbij de grens met Venezuela. Dit is de broedplaats voor vier van ‘s werelds acht bedreigde soorten zeeschildpadden zoals de Leatherback, Olive Ridley, Groen en Hawksbill. Deze zeeschildpadden komen hier elk jaar tussen maart en Juli om hun eieren te leggen.

Lethem

Lethem is de grensstad tussen Brazilië en Guyana. De cultuur is een rijke mix van Amerindiaans, Guyaans en Portugees. De omgeving is een perfecte vermenging van de wildernis met een vleugje moderne dingen. Er zijn twee mogelijkheden om van Georgetown naar Lethem te reizen. De eerste optie is het vliegtuig dit is het makkelijkst en het snelst. De andere mogelijkheid is via de weg met een busje, een motor of een gehuurde auto. Tot aan Linden is de weg geasfalteerd en daarna is er alleen een hobbelige ongeasfalteerde weg door het regenwoud. Vanaf Linden is het nog 445 km tot aan Lethem. De busjes zijn krap en worden zo vol mogelijk gepropt dus het is absoluut geen comfortable reis. 

Mount Roraima

Mount Roraima is een tafelberg in het zuidwesten van Guyana op de grens met Venezuela en Brazilië.   Een beklimming is mogelijk in groepsverband. U vindt hier een een unieke fauna en flora.

Wilt u meer weten over Guyana kijk dan op mijn website over dit land of volg mijn facebookpagina 

Lijkt een vakantie in Guyana u wat vraag dan een reisvoorstel aan. Uit eigen ervaring kan ik u er alles over vertellen. 

Reisvoorstel aanvragen

.

Geld:

Reisdocumenten: Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor reizen naar Guyana.

Vaccinaties:  Voor Guyana worden vaccinaties.  Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: 

Taal: De officiële taal in Guyana is Engels. Verder wordt er creools, Hindi, Urdu, Portugees en Indianentalen (o.a. Arawak)gesproken.

Klimaat: Guyana heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat de invloed van de seizoenen erg beperkt is. De gemiddelde jaartemperatuur is 27 ºC. Van mei tot augustus en van half november tot half januari regent het overvloedig.

Kaieteur falls
Zeekoe Guyana
Vuurtoren Georgetown
Regenwoud Guyana
Surama Eco lodge
kurupukari Crossing