Gambia is één van de kleinste landen van Afrika maar door de kleurrijke bevolking en de altijd stralende zon is het een geweldige  vakantiebestemming.

Gambia wordt ook wel ‘The Smiling Coast Of Africa’ genoemd. Het is het kleinste en tevens het gezelligste landje van West-Afrika. De kleurrijke markten, de hartelijke mensen en de ivoorwitte stranden aan de rand van de rimboe, toveren ongetwijfeld een glimlach op uw gezicht. In de moerassige delta van de Gambia-rivier zie je tropische vogels en dichte mangrovebossen. 

Naast dat Gambia de ideale bestemming is voor een strandvakantie,  is het ook een tropisch land met veel nationale parken. Zo is er het Bijilo National Park, waar u veel tropische vogelsoorten kunt spotten, maar ook diverse soorten apen. Daarnaast is het mogelijk om een van de veel toeristische of lokale markten te bezoeken. Hier vindt u van alles! Groente, fruit, kleding, souvenirs. De Albert Market in Banjul of de Serrekunda Market in Serrekunda zijn echte aanraders.

Banjul Airport Gambia Jeepsafari Gambia Sanyang beach Gambia

Breng ook een bezoek aan het vissersdorp Tanji. Hier kunt u dagelijks getuige zijn van de vissers die terug keren met hun vangst. Het dorpje en het strand veranderen in een intrigerend schouwspel.

Vissersdorp Gambia   verse vis Tanji vissersdorp Tanji

Kololi

Kololi is één van de toeristische bestemmingen in Gambia. Hier vindt je de bekende hotels zoals Senegambia Beach en Kairaba. Maar ook de bekende strip ligt in Kololi. Hier vindt u restaurants, bars, casino’s en nachtclubs. Ook zijn hier mooie stranden. 

strand Senegambia beach zwembad Senegambia beach Kairaba hotel Kololi

Kotu Beach 

Ook dit is een toeristische trekpleister gelegen in het westen van Gambia. Hier vindt u ook veel hotels en bed & breakfasts. Kotu beach ligt aan een mangrovebos waar u veel vogelsoorten kunt spotten. 

Er zijn verschillende reisorganisaties die Gambia aanbieden dat zijn TUI, Corendon en Thomas Cook.  

Wilt u op vakantie naar ‘The Smiling Coast Of Africa’ vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

Geld: De munteenheid van Gambia is de Dalasi. Die bestaat op zijn beurt weer uit honderd bututs.

Reisdocumenten: Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag u maximaal drie maanden (negentig dagen) in Gambia verblijven zonder dat u een visum hoeft aan te vragen. Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Nederland nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties:Voor Gambia worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies  over  vaccinaties kunt u op de website van Thuisvaccinaties   vinden.

Tijdverschil: In Gambia is het één uur vroeger dan in Nederland. En in onze zomertijd is het twee uur vroeger.

Taal: Engels is de officiële taal in Gambia

Klimaat: Gambia heeft een tropisch savanneklimaat met temperaturen die overdag rond de dertig graden liggen gedurende het hele jaar.

Kleurrijke bevolking Gambia
Banjul Airport Gambia
verse vis Tanji
Kleurrijke bevolking Gambia
Haai Gambia
kindje Gambia