In Egypte vindt u alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zoals goudkleurige stranden en een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Egypte de laatste jaren door politieke onrust behoorlijk negatief in het nieuws is geweest.  Maar ondanks dat blijft  het een fantastisch vakantieland met een enorm veel historische schatten. Het land heeft fascinerende oude steden en uitgestrekte woestijnen en mooie badplaatsen. Als u naar Egypte wilt afreizen bekijk dan de laatste reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Maak een riviercruise over de Nijl of ontdek de talloze winterzonstranden en duikplekken.  Onderhandel in één van de vele souks in  Caïro of slaap in de woestijn en ontwaak bij een adembenemende zonsopgang.

In de badplaatsen Hurghada, El Gouna en Marsa Alam vind u veel hotels met privé stranden. In het kristalheldere water van de Rode Zee kunt u perfect duiken en snorkelen. Veel hotels beschikken over een eigen duikschool.
Bij het Marsa Abu Dabab heeft u een grote kans om zeeschildpadden of een Dugong (zeekoe) te spotten.

onderwaterwereld Egypte dolfijnen rode zee 

Hurghada 

Hurghada is één van de populaire badplaatsen van Egypte. De badplaats heeft twee centra’s het ene is Sakala het moderne centrum met veel winkels, restaurants en bars. Het andere is El Dahar daar proeft u nog de authentieke Egyptische sfeer. 

El Gouna

El Gouna is een moderne badplaats en gebouwd op verschillende eilandjes die met elkaar verbonden zijn door bruggen en kanalen.  Het wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. In de haven liggen veel luxe jachten. In de Souk El -Balad vindt u leuke boetiekjes en souvenirwinkels. Ook vindt u in El Gouna een museum over de Egyptische oudheid en een aquarium. 

El Gouna Egypte El Gouna kanalen haven El Gouna

Luxor

Luxor, ligt in het midden van Egypte, langs de Nijl. De stad Luxor is net één groot openluchtmuseum.  U kunt hier veel historische schatten zien zoals de Tempel van Karnak, de tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon.  In de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen kunt u de graftombes van farao’s en koninginnen bekijken.

 Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Egyptische museum. In dit museum vindt u een verzameling van duizenden voorwerpen van onschatbare waarde. Maak eens een boottocht over de Nijl en bezoek de piramiden en de Sfinx van Gizeh. 

Wilt u op vakantie naar Egypte vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Geld:

Reisdocumenten: U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 8 maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Een visum is verplicht er kan nu ook  online een visum voor Egypte aan gevraagd worden. Dit kan via: http://visa2egypt.gov.eg. Vereisten: paspoort dat bij aankomst nog 8 maanden geldig is en een pasfoto tegen een witte achtergrond (5×5 cm). Betaling (ca. USD 25) kan uitsluitend per creditcard. Kinderen hebben een eigen visum nodig. Het visum is 30 dagen geldig. Vraag het visum uiterlijk 1 week voor vertrek naar Egypte aan, print de bevestiging uit en neem deze mee op reis

Vaccinaties:

Tijdverschil: 

Taal: Arabisch is de officiële taal in Egypte.

Klimaat:  Egypte heeft een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ’s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen  tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter is de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.

Egypte woestijn