Dubai stad is van een kleine havenplaats uitgegroeid tot een wereldstad waar niks te gek lijkt. De hoogste wolkenkrabbers ter wereld, Palm Island, grote winkelcentra en een skipiste in de woestijn.

Dubai ligt aan de Perzische golf en grenst aan Abu Dhabi en Sharjah. De Creek scheidt de stad in Noord (Deira) en Zuid (Bur Dubai).De rest van het land bestaat voornamelijk uit zandwoestijn. Het is een geweldige bestemming maar u vindt het leuk of u heeft er niks mee maar er is veel meer dan alleen maar hoge gebouwen en bling bling.

De vele winkelcentrums, de mooie stranden en de vele excursiemogelijkheden maken van dit emiraat een prima winterzonbestemming.  Maar er is ook het oude gedeelte met kleurrijke souks, moskeeën en traditionele dhows en musea waar u nog een stukje historie van de oude stad kunt proeven.

Dubai is geschikt voor iedereen gezinnen, vriendengroepen, incentives, zakenreizen. Als zonbestemming, stedentrip of om te winkelen of te golfen.

Verken de stad op uw eigen tempo met een busticket voor 24 of 48 uur voor de hop on, hop off dubbeldekker bus. Er is uitleg in 10 talen. Er is een overdekt voordek met airconditioning en een open achterdek.
Uw ticket geeft u ook de mogelijkheid mee te gaan op een gratis rondvaart per Arabische dhow op Dubai Creek, entree tot het Dubai Museum, entree tot Sheikh Saeed Al Maktoum, een ticket voor de RTA Water Bus en een stadswandeling (oktober-april).

De Burj Khalifa en de Dubai Fountain mogen niet ontbreken tijdens u bezoek deze twee zijn goed te combineren. Voor de Burj Khalifa moet u wel reserveren. TIP: ga rond zonsondergang dan kunt u de stad op twee manieren bekijken bij licht en donker.

De stranden van Dubai

Bent u een strandliefhebber dan is er in Dubai genoeg te beleven. Bekijk de prachtige zonsondergang op Sunset Beach met op de achtergrond de Burj al Arab.  Kite Beach is the place to be in Dubai als u van watersport activiteiten houd zoals kitesurfen of kajakken.

Zelf ben ik drie maal in Dubai geweest waarvan 2 maal op uitnodiging van het toeristenbureau van Dubai. Daardoor heb ik veel van het land gezien en veel nuttige contacten op gedaan. Waardoor ik u een beter advies kan geven als u op vakantie wil.

Wilt u liever een all inclusive hotel neem dan eens een kijkje in het vlakbij Dubai gelegen Ras Al Khaimah. 

Verschillende cruise maatschappijen vertrekken vanuit Dubai voor cruises naar Abu Dhabi, Oman en andere Emiraten. 

Al vanaf 2012 beheer ik een facebookpagina over Dubai waar ik de laatste nieuwtjes deel over de bestemming.

Zelf Dubai ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Geld: De Dubai dirham is de munteenheid van de Verenigde Arabische Emiraten.

Reisdocumenten: Als u naar  naar Dubai reist heeft u een geldig paspoort nodig.  Uw paspoort dient bij binnenkomst in Dubai nog 6 maanden geldig te zijn. Er is  geen visum nodig.  Bij binnenkomst ontvangt u een
gratis inreis visum waarmee u dertig dagen toegang heeft.

Vaccinaties: Er zijn geen speciale vaccinaties verplicht voor DubaiVoor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: In Dubai is het twee uur later dan in Nederland

Taal:  De officiële taal in Dubai is Arabisch

Dubai Museum