Denemarken bestaat uit meer dan vierhonderd eilanden en heeft een kustlijn van maar liefst 7300 kilometer en is qua oppervlakte iets groter dan Nederland. Denemarken is een autovakantiebestemming; de Duits-Deense grens ligt op nog geen 600 kilometer van Utrecht. De luchthavens van Kopenhagen, Billund en Aalborg zijn rechtstreeks per vliegtuig bereikbaar vanuit Nederland.

Kopenhagen

De hoofdstad is het gezellige Kopenhagen. Geniet van een drankje in een café in Nyhavn of ga winkelen in de lange winkelstraat Strøget.  De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties zoals het oudste pretpark van de wereld Tivoli. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Boek een fietstocht bij Baja Bikes en ontdek de stad op een andere manier.

Afwisselende natuur

De natuur in Denemarken is zeer gevarieerd, van heuvels en fjorden in het hele land, ‘wandelende’ duinen en zandverstuivingen in het noorden van Jutland, meren en bossen in het Merenhoogland van midden-Jutland tot indrukwekkende krijtrotsen op het eiland Møn in het oosten van Denemarken en kliffen op het eiland Bornholm in de Oostzee.
De lange kustlijn varieert ook, van kleine kiezel- en zandstrandjes tot brede zandstranden, witte zandstranden en rotskusten.

Kindvriendelijk

Denemarken is een kindvriendelijk vakantieland met een gemoedelijke sfeer. Er zijn tal van gezinsvriendelijke accommodaties, speeltuinen, attracties en evenementen voor gezinnen. Vrijwel alle musea hebben activiteiten voor kinderen en in de meeste hebben zij ook gratis toegang voor kinderen. Ook zijn er vaak speciale faciliteiten voor gezinnen, zoals familiebadkamers op campings.

In Denemarken vindt u natuurlijk ook het pretpark Legoland, het park is niet heel groot maar u kunt hier makkelijk 2 dagen doorbrengen met de kinderen.  In de buurt van Legoland vindt u zwemparadijs Aquadrome en safaripark Givskud Zoo. Echt proeven van de Vikingtijd kunt u in de openluchtmuseums, hier gaat u terug in de tijd en voelen de kinderen zich voor één dag zelf een Viking.

Fietsen en Fietsroutes

Denemarken is een populaire bestemming voor fietsvakanties. Het landschap is plat of glooiend en is daarmee fietsvriendelijk en goed te doen. Er zijn vele routes die u kunt fietsen. De meeste voeren u langs pittoreske plaatsen en door weelderige natuur. Veel accommodaties zijn goed ingericht op fietsende gasten.

Wilt u zelf op vakantie naar Denemarken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

 

 

 

Denemarken
The Little Mermaid
wisseling van de wacht Kopenhagen
Centraal Station Kopenhagen