Cyprus is het eiland van Aphrodite de godin van de liefde. Op het eiland vindt u mooie stranden, romantische baaien, schitterende kerken en klooster, een prachtige natuur en 300 dagen zon.

Het afwisselende landschap biedt veel mogelijkheden.  Watersporters kunnen op het eiland snorkelen, duiken, kitesurfen en zeilen. Er zijn meer dan 70 wandel en natuurpaden en honderden kilometers aan fietsroutes. Er zijn ook diverse golfbanen op het eiland.

Het eiland heeft veel mooie zandstranden, 59 stranden zijn gewaard met de Blue Flag.

Als u op het eiland verblijft moet u zeker een excursie naar het Troodosgebergte maken. Hier vindt u pittoreske dorpjes, mooie wandelroutes, Byzantijnse kerken en lokale producten. Op Cyprus is ook veel agrotoerisme dan kunt u overnachten in authentieke Cypriotische huisjes. 

Paphos 

Paphos is “the place to be” op Cyprus als u houdt van cultuur, winkelen en kleine stranden.  De stad is opgenomen op UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ga zeker naar de Koningsgraven in Paphos,  dit is een oude begraafplaats uitgehouwen in rotsen dichtbij de haven. Combineer een bezoek met een wandeling langs de kust naar het Kasteel van Paphos. In Paphos vindt u mooie hotels en appartementen. 

Paphos Fort Paphos Cyprus

Lefkosia (Nicosia) 
Breng een bezoek aan de bijzondere en multiculturele hoofdstad.  Wandel langs de Venetiaanse muren van de binnenstad, geniet van een koffie in de Ledra straat en dineer in de omgeving van de Famagusta Gate of op een van de bruisende pleinen.

Limassol

Deze stad is erg geliefd bij de Cyprioten zelf maar heeft ook veel te bieden voor de toerist. U vindt er cultuur, heerlijke eten en een nieuwe jachthaven met veel restaurants en terrassen. Er zijn hier ook veel mooie luxe 5 sterren hotels. 

Limmasol Cyprus

Ayia Napa

Ayia Napa ligt aan de oostkust van Cyprus. En u vind hier mooie stranden, watersportmogelijkheden, terrassen, tavernes en een bruisend nachtleven.  Zoekt u iets meer rust verblijf dan in de relaxte badplaats Protaras, hier vindt u windmolens, wandelpaden en een fietspad langs de kust. 

Haven Ayia Napa Nissi Beach Cyprus

In het zuidoosten van Cyprus vindt u Cavo Greko met haar indrukwekkende zeegrotten. Dit is beslist een van de meest iconische landschappen van Cyprus. Neem er een duik, ga wandelen of ga mee met een boottocht.

Lijkt het u ook leuk om op vakantie te gaan naar Cyprus  bekijk dan mijn filmpje van mijn studiereis naar Cyprus 

Wilt u meer informatie of een reis boeken vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen

 

Agrotoerisme Cyprus
Limmasol Cyprus
Hard Rock Cafe Cyprus
Haven Ayia Napa
Paphos
Fort Paphos Cyprus
Dorpje Cyprus
Nissi Beach Cyprus