Curaçao het perfecte eiland voor een sportieve vakantie of om lekker lui op het strand te vertoeven, u  zult zich hier prima vermaken.

De hoofdstad is Willemstad, deze stad staat door haar unieke uitstraling en historische waarde op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  U vindt hier chique winkels, restaurants en vele leuke bars. Neem een kijkje op de befaamde drijvende markt waar u verse groente en fruit kunt kopen. Een aanrader voor de lunch is Plasa Bieu waar u heerlijk lokaal kan eten. In Otrabanda aan de andere kant van de Koningin Emma brug ook wel bekend als de pontjesbrug vindt u het Riffort. Hier kunt u lekker op een terrasje zitten of winkelen in de Renaissance Mall waar u veel dure merken vindt. Achter het Riffort vindt u cruiseterminal waar de grote cruiseschepen aanmeren als ze het eiland bezoeken. 

Populaire plaatsen op het eiland zijn Mambo Beach Boulevard en de Jan Thiel baai. Hier vindt u veel gezellige bars en restaurants om iets te drinken of te eten.

Qua accommodaties biedt Curaçao een grote verscheidenheid aan hotels, appartementen en resorts. Bekende accommodaties zijn Papagayo Hotel & resort, Chogogo, Avila hotel, Kontiki en Lions Dive. In Willemstad vindt u ook veel kleinschalige accommodaties. 

Het eiland verkennen 

Een auto huren is zeker aan te raden om het eiland te verkennen. En de mooie stranden zoals de Grote en de kleine knip, Kokomo beach en Porto Mari te bezoeken. Bij Playa Grandi kunt u al snorkelend vanaf het strand met zeeschildpadden zwemmen. Ook een snorkel of duik tour naar Klein Curaçao is een aanrader. 

Grote Knip Curaçao  Playa Porto Mari Curaçao  Kokomo Beach

Natuurliefhebbers kunnen op Curaçao hun hart ophalen. In het noorden van het eiland ligt het Christoffelpark met de 375 m hoge Christoffelberg.  De Christoffelberg kan beklommen worden, het is wel aan te raden om dit in de koelere ochtenduren te doen. 
Ook het Sheta Boka Park is een aanrader hier knalt de woeste zee op de rotsen en kunt u schitterende foto’s maken. Verder komt u als u met de huurauto het eiland verkent zoutpannen tegen waar u flamingo’s kunt zien. 
De Christoffelberg op Curaçao Flamingos bij de zoutpannen op Curaçao Noordkant van Curacao

Het eiland heeft veel duikscholen één van de bekendere duikscholen is Ocean Encounters

Op de website van het eiland kunt u veel algemene informatie vinden.

Curacao is ook een ideaal eiland om te combineren met een reis naar Suriname of Guyana

 Het is ook erg leuk om de eilanden Aruba, Bonaire en Curacao met elkaar te combineren. 

Tegenwoordig heeft TUI leuke aanbiedingen naar Curaçao buiten het hoogseizoen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een reis naar  Curaçao neem dan contact met mij op of kijk bij TUI.  Zelf ben ik al meerdere keren op het eiland geweest dus ik kan u er alles over vertellen.

Reisvoorstel aanvragen

 

 

Veel mensen denken bij Curaçao aan zon, zee en strand maar het eiland heeft veel meer te bieden hieronder geef ik u wat tips om te doen tijdens u verblijf op het eiland.

Quad tour Eric’s ATV

Website: http://www.curacao-atv.com
E-mail: eric@curacao-atv.com  Tel.nr.: +5999 524 74 18

Seabob Curaçao

Seabob Curacao Seabob

Website: http://www.seabobcuracao.com

E-mail: info@seabobcuracao.com Tel. nr.: +5999 510 8800

Sunset boot tour met BlueFinn Charters (Black & White catamaran)

Website: https://www.bluefinncharters.com

E-mail: info@bluefinncharters.com

Tel. nr.: +5999 690 3717

Dolphin Academy (Dolphin kiss)

Website: https://dolphin-academy.com/

E-mail: info@dolphin-academy.com

Tel. nr.: +5999 465 8900

Valuta: Op Curacao wordt betaald met de Antiliaanse gulden ook wel florin genoemd

Elektriciteit: De netspanning op Curacao is 110/130 volt. De standaardstekker is een tweepinsstekker van het type A, zoals in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

Reisdocumenten: voor Curacao  heeft u een geldig paspoort nodig wat nog minimaal 3 maanden geldig moet zijn. Vanaf 1 oktober 2019 is het verplicht om een immigratiekaart  (per persoon) vóór vertrek online aan te vragen via de website https://edcardcuracao.com/.
Je dient hiervan een uitdraai mee te nemen als bewijs. De immigratiekaartjes worden niet meer verstrekt op de luchthaven en zijn dus niet meer schriftelijk in te vullen.
Door digitaal je gegevens in te vullen sta je reeds geregistreerd bij de immigratiedienst.

Taal: Op Curacao worden 2 officiële talen gesproken Nederlands en Papiamento.

Kura Hulanda Curacao
Vuurwerk Punda Curacao
Grote Knip Curaçao
Flamingos bij de zoutpannen op Curaçao