Costa Rica is een land voor natuurliefhebbers.  Ga met een kajak langs de kaaimannen en brullende apen, ga ziplinen boven het nevelwoud en spot schildpadden die eieren leggen op het strand.

Ongeveer een kwart van Costa Rica is bekleed met een onaangetast, beschermd regenwoud.

Een reis door Costa Rica begint en eindigt bijna altijd in  Hoofdstad San José.  Een derde van de totale bevolking van Costa Rica (in de volksmond Tico’s genoemd) woont in San José. Na de tabak bracht ook de koffie industrie welvaart naar de stad en tegenwoordig is het de meest kosmopolitische stad van Centraal-Amerika. Er zijn talloze winkelcentra en restaurants, levendige markten en u vindt er een exclusief nachtleven.

Tortuguero Nationaal Park

Het nationaal park Tortuguero bevindt zich in het noordoosten van Costa Rica en is alleen bereikbaar per vliegtuig of boot.  De volgende dieren kunt u tegenkomen in het park: otter, kaaiman, poema, jaguar, ocelot, tapir, pekari, luiaard,  brul en kapucijnapen en heel wat vogels zoals oropendula’s, toekans en verschillende watervogels. De oudste en grootste bomen die u in Tortuguero vindt, zijn de amandelbomen. Het park werd opgericht om het nestgebied van de zeeschildpadden te beschermen. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestplekken voor een drietal met uitsterven bedreigde zeeschildpadden.  Alleen met een erkende gids mogen de stranden ‘s avonds laat bezocht worden.  Een bijzonder fenomeen om zelf te mogen aanschouwen!

El Arenal

De Arenal vulkaan behoort tot het Parque Nacional Volcán Arenal.  Het grootste deel van het nationaal park is begroeid met nevelwoud en regenwoud, rijk aan plant en diersoorten, rivieren, watervallen en warmwaterbronnen. De Arenal is een zogenaamde stratovulkaan (hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava). Op 28 juli 1968 werd de vulkaan weer actief.  Bijna veertig jaar is de vulkaan actief geweest, maar sinds een paar jaar is er geen activiteit meer te zien of te horen.

Dominical en Corcovado

Dominical en omgeving kenmerkt zich door  tropische baaien waar gesnorkeld kan worden, de verlaten stranden, kletterende watervallen en mangrovebossen. Het is ook de plek om dolfijnen en misschien wel walvissen te spotten.

Vanuit Dominical heeft u ook de mogelijkheid om het ongerepte Corcovado Nationaal Park te verkennen.
Het schiereiland Osa heeft een kilometers lange kust met rotsen en inhammen. Een groot deel van het schiereiland wordt ingenomen door het 425 km² tellende nationaal park Corcovado, ook wel het Amazonegebied van Costa Rica genoemd. Misschien wel het mooiste park van het land, met een ongelofelijke ecologische diversiteit.

De diversiteit van het schiereiland lijkt haast onbegrensd. Naast het dichte regenwoud,  meren en verborgen lagunes, watervallen en mangrovebos vindt u hier ook prachtige stranden aan de Grote Oceaan. Maar wat dit gebied  het meest aantrekkelijk maakt is dat het wildleven zo makkelijk te observeren en te benaderen is. Een tocht door het woud of de mangrovebossen levert dan ook  verrassende ontmoetingen op. Ook dieren die moeilijk te spotten zijn, zoals de tapir, ocelot, jaguar en zelfs poema’s, worden hier regelmatig gespot.

Het nationaal park Manuel Antonio is het kleinste (16 km²) park van het land. Het ligt aan de Pacifische kust en bestaat uit regenwoud en vier stranden. U kunt dolfijnen zien en heeft zelfs kans een walvis te spotten tijdens zijn oversteek.
Duiken, snorkelen, zee kajakken, mountainbiken en vissen behoren allemaal tot de mogelijkheden. En natuurlijk kunt u mooie wandelingen  maken waarbij u vanaf de paden gemakkelijk de toekans en ara’s kunt zien en de nieuwsgierige kapucijnaapjes en neusbeertjes.

Tamarindo

Aan de noordelijke woeste kust van de Grote Oceaan vindt u prachtige baaien met enkele van de mooiste stranden van Costa Rica. Het zeewater heeft het hele jaar door een aangename temperatuur en u kunt hier dan ook uitstekend zwemmen, snorkelen, duiken en surfen of gewoon genieten van het paradijselijke strand.

Tamarindo is een gezellig dorp  aan het strand dat bekend staat om zijn goede surfmogelijkheden. Er zijn diverse winkeltjes en restaurantjes en prima uitgaansgelegenheden. Aangrenzend ligt het Marina las Baulas National park, aan de overkant van de rivier. Wat bekend staat om zijn lederschildpadden die op het strand van Playa Grande eieren leggen tussen september en maart. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten mogelijk, zoals paardrijden, snorkelen, kajakken en trips door de mangrove.

Wilt u zelf dit geweldige land ontdekken een groepsreis of een maatwerkreis maken alles is mogelijk.

Vraag een reisvoorstel aan en u ontvangt van mij een mooie offerte. 

Reisvoorstel aanvragen

Bent u op zoek naar een unieke slaapplaats in Costa Rica denk dan eens aan een overnachting in een Boeing 727 in het regenwoud.

Het vliegtuig hangt in een boom op de grens van het beroemde Manuel Antonio Nationaal Park. Het ontbijt wordt geserveerd op een houten platform waar u uitzicht heeft over het regenwoud en de zee.

Boeing 727 Costa Verde

Wilt u meer lezen over deze bijzondere locatie kijk dan op de website.

Costa Rica