Chili is een langgerekt land van bijna 4300 km. Het land kent droge woestijnen in het noorden en ijzig koude gebieden met sneeuw, fjorden en gletsjers in het zuiden. Centraal Chili kenmerkt zich door meren en vulkanen.

Santiago is de hoofdstad van het land en de meeste rondreizen beginnen hier. Het centrum van de stad is vrij compact dus u kunt het makkelijk te voet verkennen. Vanaf de berg Cerro San Cristóbal die midden in de stad ligt heeft u een geweldig uitzicht.

Het noorden van het land staat bekend om de woestijngebieden zoals de Atacama woestijn.
Het dorp San Pedro de Atacama ligt midden in de woestijn en is de plek van waaruit veel reizigers de woestijn bezoeken om trektochten te voet, te paard of met een terreinwagen te maken. Ook kunt u hier sandboarden of een luchtballonvaart maken. In deze regio vindt u actieve geisers, meren met intense kleuren en adembenemende zoutpannen, bijvoorbeeld Salar de Atacama.

In het midden van het land liggen de wijnregio’s, de meren en de vulkanen.

Chili is één van de belangrijkste wijnexporterende landen ter wereld. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan het druivenplukfestival in Maart en April.

Wilt u kennis maken met de Mapuche cultuur dan kunt u diverse excursies boeken. Het is mogelijk om te slapen in een traditionele rukawoning, een rondleiding door medicijntuinen en het proeven van lokale gerechten. De Mapuche indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Zuid Chili.

De stad Pucón in het zuiden is het ideale uitgangspunt voor outdoorliefhebbers om het merengebied te ontdekken. U kunt hier raften, een canopytour doen en hiken door het landschap vol vulkanen, rivieren en meren. In de winter kunt u er skiën.

In het diepe zuiden is het erg koud hier vindt u meren, gletsjers en watervallen. De stad Punta Arenas is de poort naar Antartica en vanuit reist u ook makkelijk naar Tierra del Fuego nationaal park (vuurland).

Vuurland is een eilandengroep in het zuiden van Chili. In deze regio leven meer pinguïns dan mensen. Er zijn verschillende meerdaagse wandelroutes aangelegd. De beste tijd hiervoor is van  oktober tot april.

Torres del Paine Nationaal Park is een van de ruigste gebieden ter wereld.  U vindt in dit park veel dieren en planten, zoals de poema. En de Tres Torres; 3 granieten, rozerode pieken.   Een ander hoogtepunt is de W-trail, een bekende meerdaagse en pittige wandeltocht.

Antartica

Een reis naar Antarctica is voor veel mensen een once-in-a-lifetime experience.  Midden november tot en met maart is het beste seizoen om de extreme zeeën te bevaren. Vanuit de boot kunnen excursies, zoals kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, bergbeklimmen en langlaufen, worden ondernomen. De meeste cruises naar Antarctica duren tussen de 5 en 11 dagen. De Schepen vertrekken vanuit Punta Arenas naar Antarctica.

Paaseiland wat op zes uur vliegen van Santiago ligt behoort ook tot Chili.

Het eiland is vooral bekend vanwege de Moai, de meer dan 600 gigantische beelden die verspreid over het eiland staan. Tot op de dag van vandaag is niet bekend hoe 4 m hoge beelden op hun plek terecht zijn gekomen. Ontdek op Paaseiland de Rano Raraku-vulkaan, ga paardrijden en wandel over de roze zandstranden.

Reisvoorstel aanvragen

Geld: De nationale munteenheid van Chili is de Chileense Peso.

Reisdocumenten:  Voor Chili heeft u geen visum nodig. Wel moet uw paspoort nog zes maanden geldig zijn als u het land bezoekt

Vaccinaties: Er zijn geen verplichte inentingen voor Chili, maar vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP worden wel aanbevolen. Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties terecht.

Tijdverschil: in Chili is het  5 uur vroeger

Taal: De voertaal in Chili is Spaans

Klimaat: Het klimaat in Chili is al bijna net zo divers als het landschap, waardoor een algemene beschrijving voor het klimaat vrijwel onmogelijk is

zoutmeer Atacama Chili